Monte Cassino

Monte Cassino
Title: Monte Cassino
Originele titel: Monte Cassino
Auteur:
Genre:
Series Number: 6
ISBN: 9788793020061
ISBN13: 9788793020061
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.96
Format: ebook
Monte Cassino, het heilige klooster ten noordoosten van Napels. De Duitsers hebben er massieve defensiestellingen opgezet. De slag bij Monte Cassino in de winter en het voorjaar van 1944 is een onbeschrijfelijke hel, zowel voor de verdedigers als voor de aanvallers. De geallieerden zetten vliegtuigen, artillerie, pantservoertuigen en infanterie van vele naties in. De Duitse strijdmachten worden aangevoerd door de beste elitetroep. Waaronder het Pantserregiment nr. 27 – het strafregiment. Niemand verwacht overlevenden, al zouden er wel enkelen zijn. Sven Hassel werd naar het strafbataljon gestuurd als gewoon soldaat in het Duitse leger. Op huiveringwekkend realistische wijze vertelt hij de gruwelijkheden van de oorlog, de misdaden van de nazi's en de cynische en grove humor van de soldaten. Met meer dan 50 miljoen verkochte exemplaren zijn het de succesvolste oorlogsromans ter wereld.

Het rauwe verhaal van een groep mannen in een strafbataljon. Rauw, recht voor zijn raap, maar toch goudeerlijk voor de goede zaak… zich zelf.

De ‘helden’ in dit verhaal zijn de Duitse soldaten, maar anders dan verwacht. Verteld door een man, die volgens eigen zeggen aanwezig was bij deze acties.

Op Hitler’s order moeten de mannen van het strafbataljon stand houden bij het klooster in Monte Cassino. Alle bekende uit de vorige delen (Pota, de Oude, Kleintje de Legionair) zijn nog steeds samen. Ze proberen er het beste van te maken, zonder gek te worden.

 

Meer
Regiment des doods1
Vernietig Parijs!7
General SS8
Jeg så dem dø10

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/monte-cassino-legion-of-the-damned-6/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }