Met gestolen geld naar Gibraltar

Met gestolen geld naar Gibraltar
Title: Met gestolen geld naar Gibraltar
Genre:
Serie:
Series Number: 70
Sub Serie-naam: CostaPalaces
Sub Serie #: 2
Categorie:
ISBN: 9789083132549
ISBN13: 9789083132549
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.00
Format: Paperback
Hoe krijg je bijna een kwart miljoen aan euros veilig van Spanje naar Nederland, als mannen in dienst van Mila Martell, directrice van het bouwbedrijf CostaPalaces, je op de hielen zitten? Dat is de vraag waar Jan, Bob en Arie zich het hoofd over breken. Het antwoord is allerminst eenvoudig want het betreft geld dat de dwangmatige leugenaar Ruurd Vendam stal van een vrouw die het hem in goed vertrouwen leende en van caravanbezitters. De jongens kregen het geld in handen, maar het is en blijft gestolen en kom daar maar eens mee aan bij de douane. Vliegen is geen optie en in een auto van Marbella naar Frankrijk rijden lijkt risicovol. Gibraltar is dichterbij, een paar uurtjes rijden, hooguit. De jongens proberen het, maar ze lijken steeds verder weg te geraken doordat Arie in de kraag wordt gegrepen door een man die er uitziet als Popeye, Jan een beleg moet zien te doorstaan in een auto die klem wordt gezet en Bob en Jan op volle zee een aanval moeten afslaan als ze in een Boston Whaler op weg zijn naar een plek zo dicht mogelijk bij Gibraltar. De speedboot is geregeld door Morty, een medewerker van Hymie Hemmingway, een man die leiding geeft aan een groep decorbouwers en die verzot is op avontuur. Die krijgt hij volop, maar het resultaat is weinig glansrijk. Arie verdwijnt als hij eindelijk de grens over is en Jan is genoodzaakt een envelop vol geld te begraven onder een betonplaat.

Het vervolg op de avonturen met o.a. Vandam en CostaPalaces.

De jongens hebben het geld dat door Ruurd Vandam was gestolen van een goedgelovige vrouw terug gevonden. Van dat geld mogen ze hun vindersloon afhouden, maar de opdracht is pas klaar als het geld terug is in Nederland. Maar hoe doe je dat als het bij elkaar ruim een kwart miljoen is. Zomaar op de bank stortten zal leiden tot allerlei vervelende vragen, en het meenemen in de auto naar Nederland is riskant, om maar niet te spreken over vliegen.
Ze komen op het idee om het van Marbella naar Gibraltar te vervoeren, maar ook dan moet het geld over een grens. Als de jongens het proberen om het geld over te brengen, merken ze dat zij steeds verder van Gibraltar af komen. Dat heeft onder andere te maken met een man die er uit ziet als Popeye, en andere problemen.
Gelukkig krijgen ze de hulp van een man met de naam Hemingway, Marjorie en Morty, kunstenaars die tegen hun zin in betrokken zijn geraakt bij CostaPalaces.

Wederom een geweldig verhaal van Peter de Zwaan, waarbij het me wel opvalt dat er steeds minder bloedneuzen geslagen worden. Waarom gebruiken de jongens de methode niet die eerder al in de Valse dollar-trilogie is gebruikt, namelijk het smokkelen van geld in miniatuur spoortreinen, en dan vooral in gesloten boxwagens.

Meer
Bliksemacties bij de Buurserbeek64
Bob Evers65
Valstrikken in en om een Veluwse Villa66
De Laarzenvrouw van lerwick67

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/met-gestolen-geld-naar-gibraltar/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }