Mannen van Sliedrecht

Mannen van Sliedrecht
Title: Mannen van Sliedrecht
Genre:
Categorie:
Book URL: GoodReads.com
Format: Hardcover
Als Jan Baan elf jaar oud is, moet ook hij de grienden in. Over enkele dagen zal hij met zijn broers meetrekken naar de vlettersgaten. Moeder Baan, al jaren weduwe, kan het geld niet missen. Of de jongen wel geschikt is voor het graversvak, is geen vraag. Zij die op de dijk wonen, dat worden gravers. Meester Aandacht ziet hem met lede ogen vertrekken. Nooit heeft hij een leerling gehad die vlugger van geest was. En voor jan Baan voorgoed de school verlaat, stopt hij hem de onafgemaakte rekenboekjes toe. Rekenen en natuurkunde... wat zal ervan terechtkomen bij werkdagen zo wreed lang, als hier in de mode zijn? Rivierklei weegt zwaar.

Pracht boek, geheel herschreven door Klaas Norel, nadat de oorspronkelijke manuscripten van de schrijver Herman de Man verloren zijn gegaan.

Jan Baan moet met zijn broers mee de Grienden in. 11 Jaar is hij nog maar en het werk in de Grienden is hard, keihard. Of hij dat wel aan kan is geen vraag. Hij zal wel moeten. Zijn moeder, die weduwe is, heeft het geld dat hij en zijn broers binnen brengen hard nodig. De schoolmeester, Aandacht, ziet Jan met lede ogen van school vertrekken. Hij begrijpt dat het moet, maar de jonge Jan was een goede leerling. Voor Jan definitief de school verlaat, stopt de meester hem nog wat rekenboekjes toe, die hij kan gebruiken om verder te leren.

Mooi neergeschreven verhaal waarin de kleine Jan zich ontpopt tot directeur van een groot baggerbedrijf.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/mannen-van-sliedrecht/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }