Mannen die vrouwen haten

Mannen die vrouwen haten
Title: Mannen die vrouwen haten
Originele titel: Män som hatar kvinnor
Serie:
Series Number: 1
ISBN: 9789044962543
ISBN13: 9789044962543
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.14
Format: ebook
Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages, én een uitermate goede hacker. Samen vormen ze een ongewoon, maar sterk team. Mikael wordt benaderd door oud-zakenman Henrik Vanger. Veertig jaar geleden is de zestienjarige Harriët Vanger op mysterieuze wijze verdwenen en vermoedelijk vermoord. De zaak is echter nooit opgelost en inmiddels verjaard. Toch wil Henrik Vanger graag dat Mikael zich hier nog eens op stort. Aanvankelijk lijkt het onderzoek nergens op uit te lopen. Totdat Mikael met hulp van Lisbeth op een spoor stuit dat rechtstreeks naar een zeer duister en bloedig familiegeheim voert … Mannen die vrouwen haten is het eerste boek in de succesvolle Millenniumtrilogie.

Een boek met een lange introductie (ruim 100 pagina’s volgens mijn e-reader). De snelheid van het verhaal was wisselend. Op het ene moment vloog je door de pagina’s, en het andere moment leek het verhaal zich langzaam voor te slepen. Verhaal is wel goed doordacht. Eigenlijk zijn het twee verhaallijnen die uiteindelijk bij elkaar komen.

Er zitten heel veel personages in het boek, waardoor het soms lastig is om bij te houden wie wie nou eigenlijk was. Tegen het einde werd het een stuk makkelijker, met de ene plot-wending na de andere.

Geen topper, geen flopper.

No entries found for the "author" taxonomy.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/mannen-die-vrouwen-haten/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }