Kronieken van de Academie voor Schaduwjagers

Kronieken van de Academie voor Schaduwjagers
Title: Kronieken van de Academie voor Schaduwjagers
Originele titel: Tales from the Shadowhunter Academy
Genre:
Sub-genre: urban fantasy
Series Number: 1
ISBN: 9789048833955
ISBN13: 9789048833955
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.36
Format: ebook
: De gebeurtenissen van Stad van Hemelse Vlammen (deel 6 van de Kronieken van de Onderwereld) beroofden Simon van zijn geheugen - hij zal opnieuw moeten ontdekken wie hij is. Hij weet dat Clary zijn parabatai is en dat Isabelle zijn vriendin is, maar wanneer Clary en Isabelle teveel verwachten van de man die hij niet meer is, maakt hij een drastisch besluit: hij gaat terug naar de Academie voor Schaduwjagers, in de hoop zichzelf terug te vinden.

Een boek waarin Simon Lewis, voormalig vampier, centraal staat.

Simon besluit om naar de Schaduwjagers academie te gaan. Simon is ingedeeld bij de elite, maar voelt zich al snel niet thuis tussen deze groep en vraagt overplaatsing aan naar ‘het uitschot‘, Aardse kinderen die getolereerd worden, maar niet echt geaccepteerd. Toch voelt Simon zich daar veel prettiger.

Voor velen is hij een held, maar hij weet niet waarom. Een opperdemon heeft namelijk zijn geheugen gewist. Hij kan dat terug krijgen als hij ‘verheven’ wordt, dus opgenomen als Schaduwjager. Bane, een opperheksenmeester, biedt hem de mogelijkheid om weer een vampier te worden, en dus het eeuwige leven, maar hij kiest toch voor een leven als Schaduwjager.

Naast Simon komen een aantal andere personages uit de series terug. Ook leren we iets over de wereld van de Schaduwjagers.

Meer
Koningin van Lucht en Duisternis
Vrouwe Middernacht
Scharlakenrode magie1

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/kronieken-van-de-academie-voor-schaduwjagers-kronieken-van-de-academie-voor-schaduwjagers-1-10/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }