Koude kunstjes in Sausalito

Koude kunstjes in Sausalito
Title: Koude kunstjes in Sausalito
Serie:
Series Number: 68
Categorie:
ISBN: 9789083132518
ISBN13: 9789083132518
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.67
Format: Paperback
Het moest er een keer van komen: een baan, niet hapsnap, maar met een zekere onontkoombare regelmaat. Niet in de fabriek van pa Evers in Pittsburgh, Pennsylvania. Niet op een schip van rederij Roos. Niet op kantoor. Niet... Het werd uiteindelijk REP Research International: Roos Evers Prins, een onderzoeksbureau met een vestiging in de USA en een kantoor in Nederland. De drie vrienden zoeken dingen uit. De Amerikaanse vestiging is in Sausalito net over de Golden Gate Bridge als je uit San Francisco komt. Er wonen en werken veel kunstenaars en een van hen ziet haar beeldhouwwerken met regelmaat vernield worden. Wie doet dat en waarom, vraagt ze aan Bob. Jan en Arie komen terecht in San Francisco omdat medicijnen die worden verstuurd vanuit Rotterdam ergens in of net buiten de haven van Oakland verdwijnen.

Na vele avonturen in diverse landen is het eindelijk zover dat het trio een vaste baan hebben. Niet iets op kantoor, in een fabriek of een van de Roos-schepen. Nee, ze zijn een eigen bureau begonnen, REP Research International, waar REP staat voor Roos, Evers en Prins. En international zijn ze ook. Jan en Arie hebben een kantoor in Nederland, en Bob houdt kantoor op een woonboot in Sausalito, vlak bij San Francisco.
Bob krijgt bij het begin van dit verhaal bezoek van een vrouw die hem vraagt onderzoek te doen naar de vernieling van haar beelden.
Jan en Arie intussen zijn bezig met het onderzoek naar mogelijke diefstal van medicijnen die vanuit Nederland naar o.a. Amerika worden vervoerd.

Het viel me op dat de jongens veel gezapiger waren geworden, sneller met de politie samenwerkte. Jan is niet meer zo heel erg op de cent en moppert niet eens als er auto’s gehuurd moeten worden, of extra hotelkamers.

Weet niet of ik het hele REP Research International nou echt een leuke verandering vind. De tijd zal het leren.

Meer
Bliksemacties bij de Buurserbeek64
Bob Evers65
Valstrikken in en om een Veluwse Villa66
De Laarzenvrouw van lerwick67

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/koude-kunstjes-in-sausalito/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }