Koningin van Lucht en Duisternis

Koningin van Lucht en Duisternis
Title: Koningin van Lucht en Duisternis
Originele titel: Queen of Air and Darkness
Sub-genre: Urban Fantasy
ISBN: 9789048836765
ISBN13: 9789048836758
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.36
Format: ebook
Na de tragische dood van Livia Blackthorn staat de Kloof op de rand van een burgeroorlog. Een deel van de Blackthorn-familie reist naar Los Angeles om te onderzoeken door welke ziekte de heksenmeesters worden uitgeroeid. Julian en Emma, die hun verboden liefde proberen te onderdrukken, ondernemen een levensgevaarlijke missie naar de landen van Elf om het Zwarte Boek der Doden te bemachtigen. Maar dan ontdekken ze een geheim dat de schaduwjagerswereld uiteen kan drijven... In een race tegen de klok moeten Emma en Julian de wereld van de schaduwjagers redden voordat de dodelijke kracht van de parabataivloek niet alleen hen vernietigd, maar ook hun geliefden.

Einde van weer een trilogie uit de wereld van de Schaduwjagers. Ook in dit boek heb ik stukken overgeslagen. Ik hoef geen pagina na pagina te horen dat de ene personage van de ander houdt.

Ik twijfel een beetje tussen de 3 en de 4 sterren voor dit boek. Het boek voelde een beetje aan als een bij elkaar geraapt stuk. Zeker het einde (of het bijna einde), ik denk zo rond hoofdstuk 32/33, waarin Julian en Emma veranderen in reusachtige engelen en zo de strijd beslissen.

Ik voelde medelijden met Kit en Ty. Het is Ty gelukt om zijn tweelingzusje Livia deels terug te halen uit de dood, maar het zou nooit helemaal het zelfde meer zijn. Ik had tussen Kit en Ty wel wat zien gebeuren, en hoop hier in eventuele andere delen nog wat meer van te lezen.

Het was dapper van Clare om homoseksuele personages op te nemen, en zelfs een mogelijke driehoeksverhouding.

De Blackthorn-familie was weer helemaal compleet, op Olivia na. Octavius was dan wel aanwezig in het verhaal, maar kreeg weinig ruimte om mee te doen. Hij was per slot van rekening nog maar 7.

De slechteriken vielen tegen. Zara was niets meer dan een onaangenaam kind die niet nadacht over de gevolgen van haar acties. Horace, haar vader, was gewoon een saai persoon.

Teveel personages, teveel onnodige plots, en teveel suikerzoete romantiek, zeker tegen het einde.

Meer
Stad van Gevallen Engelen
Stad van Verloren Zielen5
Stad van Hemelse Vlammen6
Scharlakenrode magie1

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/koningin-van-lucht-en-duisternis-de-duistere-machten-3/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }