Koningin van de schaduw

Koningin van de Schaduw
Title: Koningin van de Schaduw
Originele titel: Queen of Shadows
Series Number: 4
ISBN: 9789402308778
ISBN13: 9789402308778
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.55
Format: ebook
Iedereen van wie Celaena Sardothien houdt is van haar weggenomen. Toch dwingen de omstandigheden haar terug te keren naar Adarlan. Niet alleen voor wraak, maar ook om haar eigen koninkrijk te redden en de schaduwen uit haar verleden het hoofd te bieden. Hiervoor heeft ze geaccepteerd dat ze Aelin Galathynius is, de rechtmatige koningin van Terassen. Maar voordat ze de troon kan heroveren, moet ze vechten. Voor haar neef Aedion, een generaal die bereid is voor haar te sterven. Voor kroonprins Dorian, die vastzit in een onmenselijke gevangenis. En ze vecht voor haar volk, dat nu in slavernij leeft in dienst van een brute koning en wacht op de glorieuze terugkeer van hun koningin. Het vierde deel in de populaire De glazen troon-serie neemt ons verder mee op Celaena's epische reis en bouwt op naar een ontknoping die de wereld onder haar voeten vandaan zal slaan.

Plot en wereldopbouw waren goed, karakters hadden een nu echt meer diepgang.

Zoals altijd bouwde het eerste deel van dit boek langzaam op naar een spannend avontuur. Wel heb ik vele pagina’s met eindeloze romantiek overgeslagen.  In eerste instantie leek het boek een goed einde te zijn voor de trilogie, maar het is nog maar een middendeel. Of de overige delen deze kunnen overtroeven? Wie weet.

Een van mijn meest favoriete personages is en blijft nog steeds Manon Zwartbek. Celeane/Aelin Galathynius en Rowan veel minder. Het was mooi om te zien hoe Manon langzaam van een ijskoude heks zonder emotie groeide tot een beschermende ‘moeder’.

In de afgelopen delen heeft Maas een aantal nieuwe personages toegevoegd, waaronder Manon en Rowan. Zoals gezegd is Manon nu een van mijn favorieten geworden.  Alle lose einden uit de eerdere boeken worden langzaam samengevoegd en afgerond tegen het einde van dit boek

Boek had heel veel acties en spanning, maar soms was het net een beetje TEVEEL.

Meer
De glazen troon1
De donkere kroon2
Erfgenaam van Vuur3

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/koningin-van-de-schaduw/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }