Knight School

Knight School
Title: Knight School
Originele titel: Knight School
Genre:
Series Number: 1
ISBN: 9781684333738
ISBN13: 9781684333738
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.88
Sheltered teen Jack Pepper receives a nautilus shell from his estranged grandmother on his fourteenth birthday. When he holds it up to his ear, he’s given coordinates to the middle of the Atlantic Ocean along with a time and date in the not-so-distant future. He embarks on the journey of a lifetime along with his new best friend Bowie Blackwood, a fearless, street-smart runaway. A harrowing voyage combined with supernatural intervention transports the boys to medieval Atlantis. Upon their arrival, they are summarily captured and sentenced to death for espionage—following obligatory torture, of course. They are pardoned by the mystic leader Master Lumens who’s been expecting them. They each have a higher purpose to fulfill, but first things first—a good education. They are enrolled at Strongthorne Academy where they will learn to become knights if they can survive the four-year curriculum, goblins, enemy troops—and prom.

Jack is een gewone jongen, met meer dan gemiddelde intelligentie. Hij leeft met zijn alleenstaande moeder. Op een dag ontmoet hij een jongen (Bowie), die hem helpt als hij wordt bedreigt door de pestkop van de klas. Bowie en Jack worden vrienden.

Voor zijn verjaardag krijgt Jack een Nautilus-schelp van zijn grootmoeder. Als hij op de precieze moment van zijn verjaardag de schelp beluistert, krijgt hij coördinaten te horen. Deze blijken midden in de oceaan te liggen.

De moeder van Jack overlijdt aan de gevolgen van haar alcohol- en medicijngebruik, en Jack (en Bowie) gaan mee met de oma van Jack. Daar krijgen zij les in het omgaan met een zeilboot, en al snel varen de twee jongens naar wat later Atlantis blijkt te zijn.

De jongens worden gevangen genomen – men denkt dat zij spionnen zijn – en hen wacht een marteling en executie. Gelukkig worden zij op het laatste moment gered en gaan zij naar Strongthorn Academy. Daar worden zij in 4 jaar klaargestoomd om ridder te worden. Daarna krijgen ze te maken met (nep)veldslagen, grappen, aanvallen door Goblins. Zij leren om te gaan met vriendschappen, teamwerk en… met meisjes.

Ik had wat moeite om het verhaal te plaatsen. Zo zou ik het in eerste instantie voor lezers uit groep 8 duiden, maar later, na de dood van Jack’s moeder (overdosis alcohol en medicijnen), en het gemak waarmee daar werd omgegaan twijfelde ik daar dus over. Jack ruimt het huis op, zijn moeder word gecremeerd, en dat is het. Nergens wordt er meer over haar gesproken. De jongen Bowie ging wel heel makkelijk mee met Jack en zijn oma.

Eenmaal op Atlantis verliep het verhaal wat vlotter, hoewel ik het zelf lastig vond dat ieder hoofdstuk een afgerond deel bleek te zijn. In een van de hoofdstukken word bijvoorbeeld een genezeres van een andere opleiding ontboden, omdat een van de jongeren een gevaarlijke wond heeft. Daarna horen en lezen we hier niets meer over. In een volgende hoofdstuk komt die hele opleiding aanzetten bij de Strongthorn Academy. Je zou toch denken dat er aan gerefereerd zou worden. Niet dus.

Jammer vind ik ook dat de jongens (allemaal eigenlijk, maar vooral Jack en Bowie) geen fouten hebben. Zij kunnen alles. op een gegeven moment is Jack zelf commandant van de wacht van het kasteel (een ‘groentje’),

Ik moet nog kijken wat de rest van deze serie gaat brengen, maar echt hoge ogen zal die niet gaan gooien is mijn idee.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/knight-school/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }