Kind 44

Child 44
Title: Child 44
Originele titel: Child 44
Series Number: 1
Categorieën: ,
ISBN: 9041418350
ISBN13: 9789041418357
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.10
Format: ebook
Het is 1953. In Stalins arbeidersparadijs is een seriemoordenaar actief diekinderen vermoordt. Maar in de Sovjet-Unie mogen alleen politieke misdaden bestaan. Leo Demidov, een jonge en toegewijde officier van de meedogenloze geheime dienst, heeft het gevoel dat de moorden op de een of andere manier met hem te maken hebben. Leo beseft al snel dat hij de moordenaar, wie het ook is, moet vinden voordat hij zelf wordt vermoord. Kind 44 laat zien wat het betekent om te overleven in een dictatuur – en wat er gebeurt als één man besluit terug te vechten. Wie kan hij vertrouwen?

In Stalins arbeidersparadijs is een seriemoordenaar actief die kinderen vermoordt. Alleen in de Sovjet-Unie zijn zulke misdaden onmogelijk. Er bestaan alleen politieke misdaden. Voor de dood van de kinderen is er altijd wel een logische oplossing. Een ongeluk, buitenlandse agenten …

Leo Demidov is een voormalige oorlogsheld, die werkt voor de MGB (de voorganger van de KGB) en heeft altijd zonder vragen zijn werk gedaan.

Het lichaam van een kleine jongen werd ontdekt langs de spoorlijn in de stad Moskou, hevig verminkt. Leo Demidov, een MGB officier krijgt de opdracht van zijn superieuren om aan de rouwende familie te vertellen dat de dood van hun jongen een ongeluk was. De ouders van de jongen zijn echter niet overtuigd.

Al snel daarna wordt de loyaliteit van Leo aan de MGB getest. En als gevolg daarvan, werd hij gedegradeerd en overgeplaatst naar Voualsk, een industriële dorpje, waar een ander lichaam van een kind werd gevonden. Zonder een grondig onderzoek, arresteerde het hoofd van Voualsk’s Militie een zwakzinnige jonge man voor de moord (een gemakkelijk doelwit), en houdt het op een eenmalige incident.

Leo begint anders te denken. Er waren te veel overeenkomsten tussen de 2 doden voor een eenmalig incident; de manier waarop het lichaam werd ontdekt was hetzelfde, inclusief de verwondingen. Met de hulp van zijn vrouw en enkele leden van de lokale bevolking in naburige dorpen, voert Leo zijn eigen onderzoek uit. En wat hij ontdekt is gruwelijker dan gedacht! Een totaal van 44 sterfgevallen – alle kinderen, gedumpt langs de spoorbaan, gestript, en neergelegd … allemaal op dezelfde manier.

In totaal 44 kindermoorden, door de overheid in de doofpot gestopt.

Meer
Kolyma2
Agent 63

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/kind-44/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }