Keerkringen

Keerkringen
Title: Keerkringen
Auteur:
Serie:
Series Number: 1
ISBN: 9029057904
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.85
Format: Pocketbook
Achter de ongenaakbare grens van bergen ligt een rijk van magiër-vrouwen die zich tijdens duizenden jaren van afzondering hebben bekwaamd in kwaadaardige krachten. Nu wanen zij de tijd gekomen om de hele wereld weer tot één rijk te verenigen - en alleen Deirdre bezit de gave hen te weerstreven. Zo althans luidt de voorspelling van de Godin, gesproken in een schimmig verleden. Deirdre zelf twijfelt sterk of zij de Gezondene wel is...

Het meisje Deirdre verlaat de tempel waartoe ze hoort en opteert, gedreven door een innerlijke drang haar ingegeven door de godin Chablasz, voor een zwervend bestaan. In de hoofdstad werkt ze zich vlug op tot handige zakenvrouw die voor vernieuwingen zorgt en voor een verbetering in het bestaans voor de armeren.
De leidende machten, die voor hun positie vrezen, verzetten zich en slagen erin Deirdre valselijk veroordeeld te krijgen tot een leven van prostitutie in de tempel. Haar verzet is niet gebroken, ze leert zichzelf en haar lotsbestemming beter kennen. De personages en maatschappij zijn vlot beschreven, maar het boek zelf heeft een traag tempo, waarin echte actie ontbreekt.

Het boek is vreemd genoeg ondergebracht als Science Fiction/Fantasy, maar alleen het feit dat het verhaal zich op een andere wereld afspeelt maakt het nog geen Science Fiction of Fantasy.

Meer
Lure3
Iskander omnibus1-2
Iskander de Dromendief1
De Eersten van Rissan1

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/keerkringen-deirdre-1/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }