Kardinaal van het Kremlin

Kardinaal van het Kremlin
Title: Kardinaal van het Kremlin
Originele titel: The Cardinal of the Kremlin
Auteur:
Serie:
Series Number: 4
Categorieën: ,
ISBN: 9789022978153
ISBN13: 9789022978153
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.06
Format: Paperback
In Amerika werken geleerden aan het geheime defensieproject 'Tea Clipper' terwijl in de Russische heuvels vlak bij Afghanistan een buitenaards aandoend complex van zuilen en torens verrijst. Beide wereldmachten werken onafhankelijk van elkaar in het diepste geheim aan de ontwikkeling van Star Wars. Kolonel Filitov (codenaam: Kardinaal) krijgt opdracht uit te vinden hoe ver de Russen gevorderd zijn. Als rechterhand van de Russische minister van Defensie is hij de uitgelezen spion voor Amerika. Bij het doorspelen van Filitovs geheime materiaal wordt echter een fout gemaakt. De KGB raakt onmiddellijk gealarmeerd. Het is aan Jack Ryan, historicus, ex-marinier en CIA-medewerker om Filitov met een list uit het Kremlin te krijgen. Helaas stuit hij daarbij op een groot aantal intriges, waardoor zijn opdracht bemoeilijkt wordt. Ryan moet alles op alles zetten om Filitov veilig naar Amerika te loodsen en een Derde Wereldoorlog af te wenden...

Review:
Een van de betere boeken van Tom Clancy. Genoeg spanning, en een hoop techniek. Boek komt soms zeer realistisch over.
Het boek handelt over, onder andere, een hoog geplaatste spion, met de codenaam ‘Kardinaal’, in de Russische Ministerie van Defensie, die al meer dan 30 jaar informatie doorspeelt. Deze spion dreigt nu echter ontmaskerd te worden. Zijn hoge status in het ministerie en zijn bekendheid als ‘Held van de Sovjet Unie’, maken hem bijna onschendbaar.
Terwijl de KGB probeert om de zaak tegen deze spion waterdicht te maken, hoort de CIA van het onderzoek, en in een race tegen de klok proberen ze deze spion te redden voor de KGB hem kan arresteren.

Dit boek is een direct vervolg op ‘The Hunt for Red October

De actie in dit boek was zeer vlot geschreven, maar op sommige momenten sluipt er dan toch weer een stuk tussen dat wat mij betreft wel weggelaten had kunnen worden.

Meer
De Colombia Connectie5
Ereschuld7
Noodweer4
Tijdbom5

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/kardinaal-van-het-kremlin-jack-ryan-4/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }