Kameraad

Kameraad
Title: Kameraad
Originele titel: Red Shadow
Genres: ,
Categorie:
ISBN: 9789026611827
ISBN13: 9789026611827
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.70
Format: Paperback
1941. Het leven van de 15-jarige Misha staat op z’n kop als z’n vader een baan krijgt aangeboden als particulier secretaris van Stalin. Het hele gezin verhuist van een schamele woning naar een prachtig appartement in het Kremlin. Maar al snel komen er barstjes in het glorieuze communistische systeem. Als Misha’s moeder verdwijnt realiseert Misha zich dat hij leeft in een cultuur waarin de angst regeert. Wanneer de Duitse troepen oprukken naar Moskou, slaat de sfeer in het Kremlin om naar hysterie; Mischa en zijn beste vriendin worden beiden ter dood veroordeeld… Kameraad is Paul Dowswells tweede grote roman over de Tweede Wereldoorlog. Van het eerste deel Ausländer werden al meer dan 18.000 exemplaren verkocht in Nederland.

Een fascinerende verhaal over een tiener in het Moskou van Stalin.
Een leven in het Kremlin was de room van vele kinderen. Zij beseften echter niet hoeveel angst en terreur achter de muren plaats vond. Een verkeerd woord, te ‘bourgeois’ of een van de vele andere ‘misdaden’ kan er al voor zorgen dat je gearresteerd werd en nooit meer terug gezien.
Misha is een van de jongens wiens droom uitkwam als zijn vader een baan krijgt als secretaris van Stalin. Zij verhuizen van hun flatje naar een prachtig appartement in het Kremlin. Al snel zou Misha’s wereld ineen storten als zijn vader ten strijde trekt tegen het Duitse leger. Als een goede communist schrijft Misha zich in voor diverse programma’s om de stad te helpen verdedigen. Zijn moeder was al eerder als ‘vijand van de staat’ verklaart en dus wist Misha dat hij goed op moest passen.

In dit boek wordt duidelijk dat ook de meest betrouwbare, gewillige, communist bang was voor de NKVD 1

---
  1. voorloper van de KGB[]
---

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/kameraad/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }