Kabaal om een varkensleren koffer

Kabaal om een varkensleren koffer
Title: Kabaal om een varkensleren koffer
Genre:
Serie:
Series Number: 12
Categorie:
Een hete Pinkstervakantie… Om zijn loopspieren te stalen is de dikke Arie Roos op wandeltocht met Jan Prins… die zo slim is geweest hun geld te vergeten! Bek-àf en dorstig maken de vrienden gezellig ruzie, op hun rugzakken zittend als een man in een open sportauto stopt en vraagt of zij iets willen verdienen. Ze krijgen geld plus een varkensleren koffer die zij naar een mijnheer Buikmans in een pension in Den Haag moeten brengen. Spoorslags per trein naar Scheveningen, maar in het pension worden zij overvallen door een onbekende man in een groen pak die er met de koffer vandoor gaat. Er volgt een enorm kabaal in het pension, de politie komt erbij en ondervraagt de beide jongens en de heer Buikmans, die tot ieders verbazing volhoudt dat hij van niets weet en ook geen koffer verwachtte… De jongens worden niet geloofd en gaan dan maar zelf op jacht naar de Varkensleren Koffer en de Groene Man. Dat brengt conflicten met autodieven, hazewindhonden en... weer de politie, die hen niet arresteren wil, maar tot driemaal toe een politiebureau uitgooit. De situaties worden gekker en gekker, en nog steeds weten de jongens niet, wàt er nu precies voor kostbaars in die verdwenen koffer zit. Dat blijkt pas na een reeks ademloos-spannende, nachtelijke scènes en om boten op de Beulaker plassen, met nog een klein model zeeslag als slot.

Tijdens een wandeltocht blijkt Jan Prins het geld vergeten is mee te nemen. Bek-af en dorstig maken Jan en Arie ruzie op de trappen van het station Utrecht CS. Plots stopt een open auto waarvan de bestuurder vraagt of zij geld willen verdienen door een varkensleren koffer naar een zekere meneer Buikmans in pension Zeezicht te Scheveningen willen brengen.

Onnodig te zeggen dat hieruit weer diverse rarigheden uit voortvloeien, waar een Groene Man, een hazewindhond en nog veel meer in voor komen.

Weer een typisch verhaal die alleen maar door Willy van der Heide geschreven had kunnen zijn.

Meer
Sensatie op een Engelse vrachtboot6
Drie jongens als circusdetective8
Buitenissigheden bij een bosbrand2
Slimmigheden met suikerzakjes4

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/kabaal-om-een-varkensleren-koffer-bob-evers-12/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }