Inferno op zee

Inferno op zee
Title: Inferno op zee
Serie:
Series Number: 16
Categorie:
ISBN: 9789051085853
ISBN13: 9789051085853
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.95
Format: Hardcover
Juli 2003. Tijdens de eerste reis van het luxe cruiseschip Emerald Dolphin breekt er plotseling brand uit. Spoedig daarna zinkt het schip. Wat is de oorzaak van deze verschrikkelijke ramp? Waarom is het alarm niet afgegaan? Wat is het verband tussen de schipbreuk en het gegeven dat het schip was voorzien van hypermoderne nieuwe motoren? Dirk Pitt, de moedige leider van NUMA (National Underwater & Marinie Agency) racet naar de plek des onheils om de passagiers te redden. Maar hij heeft nog geen idee van de bizarre gebeurtenissen die hem driegen te overspoelen. Voordat Dirk Pitt het weet wordt hij geconfronteerd met een reeks buitengewone monsters, zowel menselijke als mechanische, moderne monsters en uit vroeger tijden. Hij zal een gebeid betreden dat voordien alleen bekend was uit de legenden. Hoewel er vele levens verloren zullen gaan, zullen er ook vele gered worden, maar na dit zenuwslopende avontuur zal Dirk Pitt nooit meer dezelfde zijn.

Review:
En weer een boek waarin Dirk Pitt de wereld (of Amerika) redt van een groep gewetenloze olie-tycoons, die met alle middelen (moord, brandstichting) proberen om de heerschappij te krijgen over alle olievelden in Amerika, en de import van buitenlandse olie te verbieden.

Een pas ontwikkelde superolie en iets wat hydro-magnetische kracht heet brengt de plannen in gevaar. Een ultra-moderne cruise-schip, uitgerust met hydro-magnetische motoren, vliegt in brand, en al gauw is er geen houden meer aan. Aan boord van een NUMA onderzoeksschip ontdekt Dirk Pitt de brand in de verte, en vaart op volle kracht naar het brandende schip. Het lukt hen uiteindelijk om bijna 2.000 mensen aan boord van het onderzoeksschip te krijgen, maar dreigen zelf te zinken

En dit is nog maar het begin. Later krijgt ook een onderzeeër, uitgerust met de zelfde motoren problemen, maar ook dit keer is het Dirk Pitt die de boel redt.

Het verhaal op zich is wel aardig, maar het was wel erg langdradig.

Meer
Schokgolf13
Storm in Havanna23
Vuurijs3

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/inferno-op-zee/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }