ik zag ze sneuvelen

ik zag ze sneuvelen
Title: ik zag ze sneuvelen
Originele titel: Glemt af Gud
Auteur:
Series Number: 11
ISBN: 9788793020108
ISBN13: 9788793020108
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.98
Format: ebook
Porta probeert de zware pantserwagen tussen de rijen soldaten in te houden. Een moment van onoplettendheid en hij zou een hele compagnie verpletteren. Een enorme vuurbol valt in de bosjes voor de panterwagen. De pantsersoldaten duiken van de voertuigen af om een schuilplaats te vinden. Met de angst in hun ogen en kloppend hard liggen ze in de zon te wachten op de dood. Een gigantische muur van vuur verrijst naar de hemel. - Organen van Stalin, mompelt Heide angstig. Porta voert het toerental van de motor op. De voertuigen frezen door de zon en het water heen. Ze zijn in Moskou, 1941.

De rauwe verhalen van wat Sven Hassel (volgens eigen zeggen) heeft meegemaakt tijdens zijn diensttijd in een Duits strafregiment gedurende de gehele Tweede Wereldoorlog.

Net als alle eerdere delen toont ook dit boek weer de absurditeit van de oorlog. Het strafbataljon verplaatst zich van Griekenland via Joegoslavië naar de U.S.S.R. Het boek heeft niet echt een thema, zoals bijvoorbeeld ‘Vernietig Parijs’ of een van de andere boeken van Hassel.

Meer
Vernietig Parijs!7
Kommando Reichsführer Himmler (L9
Krijgsraad12
Vuur en Staal13

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/ik-zag-ze-sneuvelen-legion-of-the-damned-11/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }