Ik was twaalf en fietste naar school

Ik was twaalf en ik fietste naar school
Title: Ik was twaalf en ik fietste naar school
Originele titel: J'avais douze ans, j'ai pris mon vélo et je suis partie à l'école
Categorie:
ISBN: 9789049952846
ISBN13: 9789049952846
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.71
Format: Paperback
De ervaringen van Sabine Dardenne, een van de slachtoffers van Marc Dutroux, door haarzelf opgetekend. Ze beschrijft hoe ze is ontvoerd, opgesloten, en -in bedekte termen -het seksueel misbruik door Dutroux en wat voor effect dit alles op haar had. Opvallend is hoe haar ontvoerder het vertrouwen in haar omgeving (ouders) ondermijnde en zorgde voor een ambivalente relatie met hem. Ze wordt gered als hij een ander meisje (Leatitia) ontvoert en in hetzelfde huis opsluit. Na haar bevrijding beschrijft ze in globale termen wat er verder gebeurde (rechtszaak) en welke gevolgen de ontvoering en het misbruik voor haar hebben gehad.

Het breekt je hart om te lezen wat dit meisje allemaal heeft moeten doorstaan in de bijna 3 maanden dat zij gevangenen was van Marc Dutroux, een man die de Belgen al ‘Het Monster van België’ hebben genoemd. Geschreven vanuit het standpunt van Sabine zelf. Het toont aan dat pedoseksuelen veel zullen doen om hun slachtoffer te overtuigen dat zij goed zijn, hun redder.

Het was dapper van haar om op te staan tegen Marc Dutroux en tegen hem te getuigen. Mede daardoor zit hij nu een levenslange straf uit.

Ik kan me niet voorstellen dat mensen dit boek ‘boring’ durven te noemen omdat het geen details van de misbruik geeft. Of dat ze het alleen maar voor het geld schreef. Helaas blijken mensen dit soort, en ergere reviews te plaatsen op zoiets dramatisch.

Sabine claimt niet een schrijver te zijn, en dat blijkt ook. Dit is uit het hart geschreven.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/ik-was-twaalf-en-fietste-naar-school/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }