Ik ben niet bang

ik ben niet bang
Title: ik ben niet bang
Originele titel: Io non ho paura
Categorieën: ,
ISBN: 9789048802661
ISBN13: 9789048802661
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.84
Format: Paperback
Op de warmste zomerdag van de eeuw rijdt de negenjarige Michele op zijn fietsje door de uitgestrekte akkers rond zijn dorp. Op een verlaten heuvel ontdekt hij een jongetje dat in een put ligt, vastgeklonken aan een ketting. Michele kan met niemand over zijn ontdekking praten en om het geheim te kunnen dragen, trekt hij zich terug in zijn verbeeldingswereld. Wanneer hij meer gruwelijkheden ontdekt, wordt Michele heen en weer geslingerd tussen zijn nieuwsgierigheid en angst, tussen de harde feiten en de fantasie waarin hij probeert te vluchten. Hij wil het jongetje redden, maar zijn eigen wereldje brokkelt gestaag af naarmate zijn vermoeden sterker wordt dat hij niet als enige van het geheim op de hoogte is. Als hij er van overtuigd is dat ook zijn eigen leven op het spel komt te staan, voelt hij zich gedwongen een onomkeerbaar besluit te nemen. Ik ben niet bang is een roman over een kind dat voor dilemma's staat die te groot zijn voor zijn leeftijd. Onder grote druk moet hij risico's nemen en keuzes maken tussen loyaliteit en verraad, tussen waarheid en bedrog. Dat betekent een hartverscheurend afscheid van zijn kindertijd en van een veel te vroege stap in de harde wereld van de volwassenen.

Review:
Hoewel dit boek gericht is op 15+, heb ik het in een adem uitgelezen (figuurlijk dan, letterlijk was niet mogelijk).
De 9-jarige hoofdrol speler, Michelle, vind tijdens het spelen rond een vervallen huis op een afgelegen plek, een naakte, gebonden jongen in een put. Deze jongen blijkt later te zijn ontvoerd. Hij is even oud als Michele, komt uit het rijke Milaan en heet Filippo Carducci. Het lukt Michelle een paar keer om de Filippo water en wat eten te brengen.

Langzaam komt hij tot de ontdekking dat zijn vader en bijna alle volwassenen uit het dorp iets met de gijzeling te maken hebben. Als hij bang is dat ze de jongen gaan vermoorden, gaat hij ’s nachts naar Filippo op zoek om hem te bevrijden.

Het einde van het verhaal viel tegen, leek wel of het nog niet af was toen het naar de drukker moest. Geschreven vanuit het oogpunt van een 9-jarige, met passend taal voor deze leeftijd.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/ik-ben-niet-bang/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }