Honger

Honger
Title: Honger
Originele titel: Hunger
Serie:
Series Number: 2
ISBN: 9789000301560
ISBN13: 9789000301560
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.03
Format: ebook
Vroeger kon je als je een paar dollar had gewoon de telefoon oppakken en dan stond er dertig minuten later een bezorger met een gigantische pizza voor je neus. Gesmolten, bobbelige, goudbruine kaas. Vettige peperoni. Hupsakee. Alsof het niks was. Sam zou zijn ziel geven voor een pizza. Het is nu drie maanden geleden dat alle volwassenen en kinderen van vijftien jaar en ouder spoorloos verdwenen zijn. Het eten begint op te raken en de honger knaagt, waardoor de kinderen in Perdido Beach zichzelf niet meer in de hand hebben. Sam heeft er genoeg van dat hij wordt beschouwd als de leider in de FAKZ. De kinderen verwachten dat hij voor alle problemen een oplossing heeft, zelfs voor de kleinste wissewasjes, en hij kan de verantwoordelijkheid nauwelijks nog aan. En alsof dat nog niet genoeg is, gaan sommige gewone kinderen de strijd aan met de freaks, de kinderen met speciale krachten, omdat ze beweren dat die meer te eten krijgen dan zij. Intussen wordt de geheimzinnige Duisternis steeds sterker: hij lokt Lana naar zich toe. Sam en zijn vrienden proberen haar te redden, maar stuiten op Caine. Bij de grot van de Duisternis volgt een bloedstollende strijd, waarbij Sam op het allerlaatste moment hulp krijgt vanuit onverwachte hoek Verlaten en Honger zijn meeslepende en superspannende boeken, die je niet weg kunt leggen totdat je ze uit hebt, zo raast de spanning door het verhaal.

Alle kinderen onder de 14 jaar zijn op zich zelf aangewezen nu iedereen ouder dan 15 uit Perdido Beach is verdwenen (zie Verlaten). Nu, 3 maanden na de gebeurtenissen ontdekken zij dat hun voedsel op begint te raken. De eerste tijd is er namelijk niet verstandig omgegaan met de beschikbare voedsel, en de kinderen beginnen honger te lijden.
De kinderen zonder bijzondere machten beginnen hen met deze machten aan te vallen, want ze verkeren in de veronderstellingen dat die nog wel goed eten hebben. Sommige kinderen martelen leeftijdsgenootjes.
En als dat nog niet genoeg is, loert er ook nog een kwaad

Meer
Leugens3
Plaag4
Angst5
Licht6

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/honger-gone-2/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }