Hoerenjong

Hoerenjong
Title: Hoerenjong
Categorie:
ISBN: 9789022541272
ISBN13: 9789022541272
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 2.40
Format: Paperback
Sportjournalist Ab Ruin heeft nu 'de tijd aan zichzelf', zei de directeur om de bittere pil te vergulden. Niemand laat meer iets van zich horen, zelfs een afscheidsreceptie is hem niet gegund. Hij denkt: 'Ik krijg jullie nog wel.' En daar is hij druk mee bezig. Hij heeft alles verzameld wat hij aan belastend materiaal over zijn ex-collega's kon vinden en dat is veel, want hij zit al zijn leven lang in de journalistiek en hij heeft zijn ogen en oren altijd goed opengehouden. Wie te veel drinkt, wie vreemdgaat, wie sjoemelt met zijn declaraties of in de baas zijn tijd naar pornosites surft en nog veel meer. Ab Ruin werkt een duivels plan uit waarbij hij al die informatie in zijn voordeel kan gebruiken. Een plan dat lijkt te slagen - tot er een dode valt. Dat was niet de bedoeling ...

Een hoerenjong is de typografische benaming voor de laatste regel van een alinea die bovenaan een pagina of kolom staat. 

Ab Ruin was jarenlang sport-journalist bij de krant. Later krijg hij ‘bijzondere projecten’ te doen. Na zijn ontslag wil hij wraak nemen op zijn collega’s door allerlei details over hen los te laten. Dat lukt hem goed, want er breekt al gauw paniek uit op de redactie. Ook onder de collega’s die nog niet door Ruin onder vuur zijn genomen.

Al snel blijkt dan dat Ruin een onbekende medestander heeft. Al snel wordt er regelrechte sabotage gepleegd, printers die op hol slaan, magneten in de server-ruimte, brandjes bij journalisten. Ruin wordt verdacht van deze zaken, en er rest hem niets anders dan uit te vinden wie zijn medestander is, en waarom die hem er in wil luizen.

Doordat geen van de personages in het boek het goed met elkaar vinden, lijkt dit boek wel een aflevering uit een soap-serie. Peter de Zwaan heeft in dit boek een soms wat grove taalgebruik gebezigd, maar kwam niet als extreem kwetsend naar voren, behalve waar het het ‘van achteren nemen’ van de vrouw van Ruin betreft.

Het boek deed me verder niets, en dat is jammer, want het boek had naar mijn idee best wel een potentie gehad. Nu waren de personages best wel vlak.

Meer
Bliksemacties bij de Buurserbeek64
Bob Evers65
Valstrikken in en om een Veluwse Villa66
De Laarzenvrouw van lerwick67

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/hoerenjong/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }