Hitlers furiën

Hitler's Furies: vrouwelijke beulen in de killing field van de Holocaust
Title: Hitler's Furies: vrouwelijke beulen in de killing field van de Holocaust
Originele titel: Hitler's Furies: German Women in the Nazi Killing Fields
Auteur:
ISBN13: 9789000306220
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.55
Tag:
Format: ebook
Hitlers furiën is een verbluffend boek over de onderbelichte rol die Duitse vrouwen speelden aan het Oostfront. Deze vrouwen waren niet alleen getuigen, maar vaak ook gewetenloze daders. Vele jonge verpleegsters, onderwijzeressen, secretaressen en echtgenotes zagen de opkomst van de nazi"s en de vernietigende zucht naar Lebensraum als een kans om rijkdom en fortuin te vergaren in het "wilde oosten". Wendy Lower presenteert na twintig jaar archiefonderzoek in Oost-Europa en het voeren van honderden interviews met betrokkenen het overtuigende bewijs dat vrouwen een net zo"n grote rol hadden in de Holocaust als de mannelijke beulen waarover al zoveel boeken zijn geschreven. Ze schetst een schokkend beeld van Hitlers vrouwelijke beulen aan het Oostfront.

Een boek dat ik niet uit heb kunnen lezen. Te veel gericht op studie, gebaseerd op echte documentatie, maar helaas lijkt het of de auteur de Integriteit van het onderzoek ondergeschikt heeft gemaakt aan het uitbrengen van dit boek.

Veel van de informatie is gebaseerd op aannames en veronderstellingen en te weinig op echt overtuigend bewijs. Het boek is vooral gericht op cijfers en conclusies. Buiten kijf staat dat een aantal Duitse vrouwen meegedaan hebben aan de sadistische praktijken in de kampen.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/hitlers-furies-german-women-in-the-nazi-killing-fields/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }