Het Zilveren Labyrint

Het zilveren labyrint
Title: Het zilveren labyrint
Genre:
Series Number: 2
ISBN: 9789463080750
ISBN13: 9789463080750
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.30
Format: Paperback
De magische wereld verkeert aan de rand van de afgrond. Griselda heeft de oorlog verklaard aan iedereen die haar tegenwerkt en deinst nergens voor terug. De volkeren verzamelen zich om de heerseres te verslaan, maar de verboden Magicae krijgt Terra Fabula steeds meer in zijn greep. Williams leven wordt door het gif van een eeuwige slaap bedreigd. De tijd is ongenadig en de zoektocht naar hulp is niet zonder tegenslagen. Martha doet wat ze kan, maar gelukkig staat ze er niet alleen voor. Koning Eldrick heeft overal mysterieuze aanwijzingen verborgen die kunnen helpen in de strijd tegen Griselda. Het vinden van de raadsels lijkt een onmogelijke taak. Laat staan de ontcijfering daarvan. Ze verschuilen zich in oude boeken en betoverde objecten. De geheimen stapelen zich op. Tijdens de reis over de eilanden bemoeilijken nieuwe gevaren de tocht. Alles is onzeker. Een onvermijdelijke confrontatie komt dichterbij. Het lot is nog onbepaald en de krachten van de duistere koningin worden sterker. De verhalen die de wereld haar verbeelding hebben gegeven, staan op het spel.

Het avontuur van de tweeling, Martha en William, gaat in dit boek verder waar het vorige eindigde, en is het tweede deel uit een serie van 8 boeken (in vier 2-luiken). Er is geen saaie kost waar je eerst doorheen moet om de personages weer te leren kennen. Nee, de actie start direct.

De kinderen zijn intussen aangekomen op Terra Fabula en gaan, samen met hun vrienden, de strijd aan met Griselda. Voor het echter zover is gebeuren er nog genoeg spannende en magische avonturen.

Doordat er zoveel gebeurt in dit boek, merk je pas later hoeveel tijd er verstreken is. Soms vind je in het boek nog een verdwaalde spreuk, waarbij de letters soms wegvallen of omdraaien. Gelukkig zijn de meeste spreuken wel op tijd ‘bevroren’, zodat ze geen kwaad meer kunnen doen.

De interactie tussen de personages is prettig en ieder maakt een eigen ontwikkeling mee. Wat me opviel is dat William een beetje een dommere rol kreeg toegespeeld ten opzichte van zijn zuster.

Het boek miste wel het ‘sprookjes-achtige’ van zijn voorganger, en de actie kwamen als vrij standaard over. De spanning was op sommige momenten weg; op een gegeven moment raken ze van elkaar gescheiden in het labyrinth, maar na een paar keer door een poort te gaan vonden ze elkaar al weer snel. Hier had best wel meer spanning in gekund, maar misschien ga ik daarin voorbij aan het feit dat ik al lang niet meer tot de doelgroep van het boek behoor.

Meer
De verborgen sleutel5
Het Vergeten Koninkrijk1
De vervloekte orakelsteen3
De Kristallen Tempel4

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/het-zilveren-labyrint-de-boeken-van-terra-fabula-2/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }