Het Vuur van de Draak

Het vuur van de draak
Title: Het vuur van de draak
Originele titel: The Waking Fire
Auteur:
Genre:
Sub-genre: High Fantasy
Series Number: 1
ISBN: 9789024573554
ISBN13: 9789024573554
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.06
Format: ebook
Het Vuur van de Draak is het eerste deel van Anthony Ryans trilogie Draconis Memoria. Al decennialang worden de landen van de IJzerschip Handelsmaatschappij verdedigd door Bloedgezegenden ā€“ mannen en vrouwen die in staat zijn de krachten uit het bloed van wilde draken te sturen. De loyaliteit van elitespionnen en huurmoordenaars hebben ervoor gezorgd dat de Handelsmaatschappij nu een van de grootste machten in de wereld is. Maar er dreigt een crisis. De drakenbloedlijnen worden steeds zwakker, en een oorlog met het Corvantijnse Keizerrijk lijkt onvermijdelijk. De enige hoop voor de Handelsmaatschappij ligt in de mythe van een legendarische Witte Draak wiens krachtige bloed misschien wel het tij van de oorlog kan doen keren ā€“ als hij al bestaat. De taak om dit legendarische beest te vinden, ligt in de handen van Cleemond Torkreek, een kruimeldief en ongeregistreerde Bloedgezegende. Cleemond heeft door de jaren heen een hoop kostbare zaken in zijn handen gehad (veel daarvan illegaal), maar niets zoiets waardevols als de toekomst van de complete IJzerschip Handelsmaatschappij.

Het boek heeft 3 verhaallijnen die gelijkmatig over het boek zijn verdeeld. Het is een combinatie van verschillende fantasy-elementen; het speelt zich af in een 16e-eeuwse wereld en heeft draken. De boekomslag is geweldig (hoewel het op een e-reader niet zo duidelijk uitkomt).

Het kost wat tijd om gewend te raken aan de wereldopbouw en de personages. Dat is niet erg, want het verhaal is het waard. Ongeveer halverwege (of iets eerder zelfs) begint er vaart te komen in het verhaal. Als lezer kon ik me goed inleven in de personages van de hoofdlijnen.

Meer
Torenheer2
De Vuurkoningin3
Het legioen van vlammen2

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/het-vuur-van-de-draak-draconis-memoria-1/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }