Het Verloren Rijk

Het verloren rijk
Title: Het verloren rijk
Originele titel: The Waste Lands
Auteur:
Series Number: 3
ISBN: 9024559847
ISBN13: 9789024559848
ASIN: B00O26H538
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.25
Format: ebook
Roland en zijn reisgenoten reizen af naar een gevaarlijke stad in het verloren rijk. "Het verloren rijk is het derde deel in de Donkere Toren-serie, Stephen Kings epische meesterwerk dat nu is verfilmd met Matthew McConaughey en Idris Elba in de hoofdrollen. Met zijn drie reisgenoten – Jake, Eddie en Susannah Dean – zet Roland Deschain zijn tocht voort door de verwoeste stad Lud aan de rand van het verloren rijk. Ze begeven zich op een pad vol gevaren, ze reizen door nachtmerries en vergane glorie… '

Wederom een geweldig boek van King die, moet ik eerlijk zeggen, steeds prettiger te lezen word.

Het is nu enkele maanden na de gebeurtenissen in ‘Teken van Drie‘. De twee medereizigers van Roland zijn sterker geworden. Eddy heeft de heroïne opgegeven, en Odetta is een geheel nieuwe mens geworden. Ze missen alleen nog de vierde persoon in hun ka-tet en dat is de jongen Jake. De zelfde Jake die door Roland is gedood in boek 1.
Doordat Roland de moordenaar Jack Mort heeft kunnen stoppen is het hem gelukt om de jongen in zijn eigen wereld te redden.

Ondanks de trage momenten leest het boek toch lekker weg, en is het zeker beter dan zijn voorganger. Vanaf het punt tot het viertal en Oy eindelijk in Lud arriveren wordt het verhaal echt spannend. Het eerste deel verliep traag, maar was wel interessant. Het einde van dit deel is al snel te voorspellen. Dat oplossingen op problemen hen in dromen kwamen, of dat ze het toevallig zo aanvoelden was wel jammer. De hoofd-personages in dit 3e deel zijn weer verder ontwikkeld en hun groei neemt nog steeds toe.

Meer
De ontsnapping / De Leerling
Gevangen
De scherpschutter1
De Groene Mijl1-6

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/het-verloren-rijk/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }