Het Teken van Drie

Het teken van drie
Title: Het teken van drie
Originele titel: The Drawing of the Three
Auteur:
Series Number: 2
ISBN: 9789024559763
ISBN13: 9789024559763
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.23
Format: ebook
In Het teken van drie vervolgt Roland van Gilead, de laatste scherpschutter, zijn idealistische speurtocht naar het brandpunt van ruimte en tijd dat bekendstaat als de Donkere Toren. Voor het eerst in vele eenzame jaren is er een kans dat hij gezelschap krijgt op zijn tocht. Het valt echter te bezien of dat een zegen is of een vloek... Het teken van drie is de tweede roman van het magnum opus van Stephen King: de monumentale Donkere Toren-saga. Deze cyclus is Stephen Kings versie van de graallegende, gesitueerd in een wereld die op een fascinerende manier anders is dan de onze, maar toch raadselachtig bekend aandoet.

In dit tweede deel van ‘Do Donkere Toren’-serie van King, vervolgen we de avonturen van Roland van Gilead, de laatste scherpschutter op zijn queeste naar de Donkere Toren.

Het verhaal was niet helemaal wat je zou verwachtten, het was vooral het introduceren van de personages en het opbouwen voor de rest van de serie. In dit boek zien we hou Roland zijn metgezellen vind.
Hij bevindt zich op het strand en begeeft zich richting een deur die hij een heel eind verder op ziet. Deze deur is een doorgang naar onze wereld. In totaal zijn er drie deuren, die respectievelijk uitkomen in 1987, 1964 en 1977. Deze deuren liggen een flink eind uit elkaar. Als hij door deze deur gaat, bevindt hij zich niet opeens op een andere plek, nee hij komt uit in het lichaam van een persoon. Zijn lichaam blijft achter bij de deur.

De eerste deur leidt naar Eddie Dean, een drugsverslaafde, aan boord van een vliegtuig naar JFK. Dean probeert een lading drugs het land in te smokkelen. Roland weet helemaal niets van vliegtuigen en de rest van deze wereld, en dus is hij regelmatig verbaasd over dingen, zoals een wagen die in de lucht vliegt en zo.

De tweede deur leidt naar een mindere deel van het boek, en ik begon te twijfelen of ik het boek (en dus de serie) nog wel verder wou gaan lezen. Gelukkig heb ik dat wel gedaan.

De derde deur was nogal een verrassing. Daar komt Roland terecht in het lichaam van Jack Mort, een accountant die de gewoonte had om af en toe eens mensen voor een auto te duwen of een steen op het hoofd te gooien. Hij blijkt diegene te zijn die verantwoordelijk is voor de dood van Jake (uit het vorige boek).

Zoals gezegd, heeft dit boek niet echt een verhaal, maar is het vooral bezig met het opbouwen naar de rest van de serie.

Meer
De ontsnapping / De Leerling
Gevangen
De scherpschutter1
De Groene Mijl1-6

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/het-teken-van-drie/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }