Het middernachtspaleis

Het middernachtspaleis
Title: Het middernachtspaleis
Originele titel: El palacio de la medianoche
Serie:
Series Number: 2
ISBN: 9789044962000
ISBN13: 9789056723538
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.62
Format: Paperback
Bloedbanden zijn sterker dan de dood ... Calcutta 1932: Ben en zijn vrienden van het geheime Chowbar Genootschap zijn net zestien geworden. Het is tijd om het weeshuis, waarin ze zijn opgegroeid, te verlaten. Bij het afscheidsfeest verschijnt plotseling een oude vrouw met een jong meisje, Sheere, waar Ben meteen door gefascineerd is. Wie is zij? Als Ben en Sheere ontdekken wat hen met elkaar verbindt, worden ze al omringd door gevaar, een gevaar dat hen diep de onderwereld van Calcutta intrekt. Een schaduw uit het verleden staat hen naar het leven en die schaduw is al veel dichterbij dan ze vermoeden …

Een man, op de vlucht met een pasgeboren tweeling, weet dat er maar een veilige plaats is voor de kinderen, nl het huis van hun grootmoeder. Daar blijken ze echter ook niet veilig te zijn. De vrouw, Aryam, besluit de tweeling uit elkaar te halen. Het meisje blijft thuis, en de jongen wordt naar het weeshuis gebracht. Daar zijn ze in ieder geval tot hun 16e jaar veilig.

Ben is opgegroeid in het weeshuis en weet niets van zijn geschiedenis. Samen met een aantal nadere jongens hij een club opgericht, het Chowbar Genootschap. Het hoofdkwartier van dit genootschap is gevestigd in het Middernachtpaleis, een oud, vervallen landhuis in Calcutta. Dit is de laatste keer dat ze samen zijn, want Ben is net 16 geworden en dat betekend dat ze uit het weeshuis moeten en de maatschappij in. Dit is het einde van het genootschap.

Samen met haar oma arriveert het meisje Sheere bij het weeshuis. Als de twee elkaar beter leren kennen blijkt dat ze veel met elkaar gemeen hebben. Wat zij niet weten, is dat de gemeenschappelijke vijand intussen dichterbij is gekomen.
De vrienden gaan samen met het meisje op pad, op zoek naar wat Ben en Sheere achtervolgt. Een avontuurlijke tocht door de onderwereld van Calcutta volgt.

Een meeslepend verhaal dat door de auteur Zafon levendig is neergezet. Zijn werelden zijn goed gekozen, geheimzinnig, griezelig en mysterieus. Dit keer speelt een vervallen en al lang geleden afgebrand treinstation een belangrijke rol in het verhaal. Door de uitgebreide beschrijvingen en details komt de omgeving echt tot leven.

Meer
El príncipe de la niebla1

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/het-middernachtspaleis/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }