Het Magische Schip

Het magische schip
Title: Het magische schip
Auteur:
Genre:
Serie:
Series Number: 4
ISBN: 9789029059695
ISBN13: 9789029059695
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.13
Format: ebook
Dit is de geschiedenis van de levende schepen van Beijerstad, handelscentrum en havenstad, vanwaar de talrijke geslachten van zeevarende kooplieden al eeuwenlang hun schepen uitsturen naar verre exotisch oorden. opvallend aan deze uit toverhout bewrochte schepen is dat ze na drie generaties door dezelfde familie bevaren te zijn, op magische wijze tot leven komen. Dit is ook het verhaal van Althea Vestrit, dochter van een van de oudste families van Beijerstad, de meedogenloeze piraat Kennis, en hun strijd om het bezit van het juist tot leven gekomen schip van de Vestrits, de Vivacia.

Goed te lezen boek, en in mijn ogen was het al vele malen beter dan de ‘Assassins’ trilogie.

Er zijn een aantal verschillende gezichtspunten in dit boek, o.a. van de piraat Kennit, Althea (dochter van de laatste kapitein die stierf aan boord van het schip Vivacia), haar zuster Keffria en neef Winton. Allen zijn ze op de een of andere manier verbonden met het levende schip Vivacia.

Het verhaal speelt zich af in de zelfde wereld als de 6 Hertogdommen van de Assassin’s trilogie, maar in een ander deel.

Heb dit boek met veel plezier gelezen, hoewel het traag begon. Pas nadat de diverse hoofdpersonen zijn geïntroduceerd begint het verhaal pas echt.

Ik kan niets bedenken wat ik niet leuk vond (afgezien van Malta) – het is fantasierijk, aangrijpend met echte en gecompliceerde personages waarvan je houdt, dan weer haat om ze uiteindelijk weer lief te hebben!

Het heeft piraten. Het heeft magie. Het heeft nieuwe en fascinerende landen en wezens.

Meer
Assassin's Apprentice1
Moordenaar des konings2
Het dolende schip5
De Moordenaar van de Nar14

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/het-magische-schip-de-boeken-van-de-levende-schepen-1/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }