Het Magiërsgilde

Het Magiërsgilde
Title: Het Magiërsgilde
Originele titel: The Magicians' Guild
Genre:
Series Number: 1
ISBN: 9789024535767
ISBN13: 9789024535767
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.95
Format: ebook
Eens per jaar ontdoen de magiërs van Imardin de straten van zwervers, armen en ander ongewenst volk. Tijdens deze zogeheten Opruiming komt de jonge dievegge Sonea oog in oog te staan met de gevreesde machthebbers. Tot ieders verbazing weet ze evenwel een magiër - een magiër! - met een steen te raken. En ze weet ook nog eens te ontsnappen! Het gevolg is dat het Magiërsgilde haar tot elke prijs onschadelijk wil maken, vóór haar wilde, magische krachten ontsporen en haar vernietigen, wellicht met de hele stad Imardin erbij... 'Dit boek heeft alles voor de liefhebber van goede fantasy: een wonderbaarlijke gedetailleerde wereld en een op-het-puntje-van-je-stoel plot. Kortom, een must.' - Jennifer Fallon, auteur van de Kronieken van Wolfsblad

Ieder jaar wordt er een ‘Ruiming’ gehouden door de magiërs van Imardin. De stad wordt dan ontdaan van zwervers, armen en andere ongewenste personen. Ook wordt er ieder jaar door groepen jongens geprotesteerd tegen deze ruiming. Nooit gebeurt er iets echt bijzonders.

Dit jaar echter wel. Sonea. een jonge dievegge, staat oog in oog met de gevreesde magiërs. Het lukt haar om een steen door het schild van de magiërs te gooien. Een van hen raakt gewond. Zinnend op wraak stuurt een van de magiërs een te sterke spreuk en een onschuldige jongen wordt gedood.

Sonea ontsnapt, maar wordt vanaf dat moment door het Magiërsgilde gezocht. Die willen haar tot elke prijs onschadelijk maken, want mogelijk is zij een ‘wilde’ magiër.

Meer
De magiersleerling2
De opperheer3
De afgezant1

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/het-magiersgilde/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }