Het lot van de nar

Het lot van de nar
Title: Het lot van de nar
Originele titel: Fool's Fate
Auteur:
Genre:
Serie:
Series Number: 9
Sub Serie-naam: De boeken van de Nar
Sub Serie #: 3
ISBN: 9789460921810
ISBN13: 9789460921810
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.43
Format: ebook
Prins Plicht staat op het punt te trouwen met Elliania, een jonge prinses van de Buiteneilanden. Maar ze heeft een voorwaarde: de prins moet zijn mannelijkheid bewijzen en op zoek gaan naar een draak in het koude noorden. Samen met zijn oude mentor Chade en zijn vriend de Nar vergezelt FitzChevalric de prins naar het eiland waar de draak vastzit in het ijs. Het blijkt een missie waar veel meer van af blijkt te hangen dan alleen maar het lot van de Zes hertogdommen.

Heerlijk verhaal. Beetje trage start en een enigszins afgeraffeld einde. Hoewel deze serie goed los te lezen is, is het aan te raden om te beginnen met de ‘Boeken van de Zieners’ , en dan de ‘Levende Schepen’-trilogie.

De vriendschap tussen Fitz en de Nar bereikt bijna een einde als Fitz probeert om de nar niet mee te nemen op zijn ‘queeste’. Fitz realiseert zich ook dat alles wat met hem is gebeurt te maken heeft met de nar.
De nar was een man met vele geheimen De Nar, heer Golden, Amber,.. (nog meer?) en veel kwaliteiten.

De speurtochten en fysieke actie bereiken een climax ruim voor het einde van het boek, maar dat betekent nog niet dat al het drama is voltooid. Je zult misschien nog wel merken dat er nog genoeg te doen is, voor Fitz uiteindelijk thuis is.

Het verhaal op de Buiteneilanden ging mij eigenlijk een beetje te lang duren, en had naar mijn idee weinig in het verhaal te zoeken.

Zeer tevreden laat ik Fitz en Molly met hun kinderen achter in hun landgoed.

Meer
Assassin's Apprentice1
Moordenaar des konings2
De Moordenaar van de Nar14

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/het-lot-van-de-nar/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }