Het logboek

Het logboek
Title: Het logboek
Serie:
Series Number: 1
Categorieën: ,
ISBN: 9789046114360
ISBN13: 9789046114360
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.79
Format: Paperback
De atoomonderzeeboot Starbuck is de nieuwste trots van de Amerikaanse marine. Met aan boord de modernste nucleaire wapens maakt de Starbuck een proefvaart in de Stille Oceaan, om daar spoorloos te verdwijnen... De Starbuck zond geen noodsignalen uit en er werd ook geen wrak gevonden. Men is ten einde raad, totdat beroepsavonturier Dirk Pitt in een door haaien bevolkte baai bij Hawaï een stille getuige vindt: het logboek van de Starbuck. De laatste, haast onleesbare en in doodsangst neergekrabbelde aantekening van kapitein Felix Dupree leidt naar de plaats van de gruwelijke ondergang van de onderzeeboot, honderden mijlen verwijderd van de laatst gesignaleerde positie...

Weet niet eens echt wat te zeggen over dit boek. Zeker niet een van Cusslers’ beste boeken.

Dirk Pitt zou een James Bond-achtig figuur moeten worden, volgens Cussler in het voorwoord, maar dat is hem zeker niet gelukt.

Al meer dan 30 jaar verdwijnen er schepen bij Hawaii, en wat een soort Bermuda-driehoek is. De Amerikaanse onderzeeër Starbuck (is dat een referentie naar de ‘koffie’-keten) is het jongste slachtoffer. Van het schip wordt taal nog teken vernomen. Tot Dirk Pitt tijdens zijn vakantie op Hawaii iets in het water ziet drijven. Ondanks dat het een gevaarlijke kust is, probeert hij het object te redden.
Dit is het begin van een avontuur waarin Dirk Pitt te maken krijgt met een moordaanslag, mooie vrouwen en een man met goudkleurige ogen.

Het idee van een verloren gegane onderzeeër is een goede, en was zeker een heel eigen boek waard. Ook het idee van een soort Bermuda-driehoek bij Hawaii is goed.

De hoofdkarakter Pitt is redelijk ontwikkeld, soms arrogant en afwijzend. Maar de andere personages zijn minder ontwikkeld. Zeker zijn vriend Al Giordino komt naar mijn idee te weinig uit de verf.

Meer
Inferno op zee16
Schokgolf13
Storm in Havanna23
Vuurijs3

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/het-logboek-dirk-pitt-1/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }