Het levende labyrint

Het levende labyrint
Title: Het levende labyrint
Auteur:
Genre:
Series Number: 2
ISBN: 9789021444901
ISBN13: 9789021444901
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.92
Format: ebook
In Het levende labyrint vermoedt Alexa dat er meer aan de hand is met de manier waarop haar vader om het leven kwam. Terwijl ze aan een nieuw semester op Untreaceable University begint en de intrigerende Marty ontmoet, probeert ze te achterhalen wat haar vader in de laatste maanden van zijn leven heeft gedaan. Als ze ontdekt dat hij en zijn zus betrokken waren bij een topgeheim onderzoek naar een zeventiende-eeuws manuscript over destructieve magische muziek, roept ze het onheil over zichzelf af; ze moet opboksen tegen krachten die uit alle macht willen voorkomen dat de waarheid uitkomt. Die waarheid zal gruwelijker zijn dan ze zich kan voorstellen. Uiteindelijk komt ze voor een keuze te staan die niet alleen haar eigen leven in gevaar brengt, maar ook de levens van haar beste vrienden kan verwoesten.

Review:
Het tweede deel uit de ‘De verbogen universiteit’ serie van Natalie Koch. Dit vervolg van ‘De erfenis van Richard Grenville’, neemt ons mee naar Alexa’s tweede semester op de ‘verborgen universiteit’.

Het verhaal liep met een traag tempo, en had veel totaal overbodige en ellenlange uitweidingen. Echt ‘spannend’ werd het pas op ongeveer 50% van het boek.

Het plot was wel interessant, maar ik miste de sfeer van de college’s. Er waren naar mijn idee veel te veel hoofdstukken besteed aan de dagboekfragmenten van Lenora Grenville. De hoofdrolspeelster, Alexa, was op sommige momenten wel heel erg naïef en ik miste de sfeer van het college-leven. Op geen enkele moment voelde ik me verbonden met Alexa, maar hielden andere personages (Matthews, Nick, Leonora en een paar anderen) mijn aandacht beter vast.

In dit boek leken vooral de zijwegen belangrijk te zijn dan de fantasy/fictie zelf.

Meer
De erfenis van Richard Grenville1
De stad van de alchemist3

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/het-levende-labyrint-de-verborgen-universiteit-2/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }