Het koningsgraf

Het Koningsgraf
Title: Het Koningsgraf
Originele titel: The Seventh Scroll
Auteur:
Series Number: 2
ISBN: 9789022526774
ISBN13: 9789022526774
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.13
Format: Paperback
Egypte. Het archeologenechtpaar Duraid en Royan Al Simma heeft een historische vondst gedaan: de eeuwenoude tombe van koningin Lostris, gebouwd in 1780 voor Christus. En, haast belangrijker nog, in het graf tien papyrusrollen vol geheimzinnige, raadselachtige teksten, geschreven door Taita, de slaaf van Lostris. Jarenlang hebben Duraid en Royan de rollen bestudeerd en van negen ervan hebben ze de inhoud min of meer kunnen ontcijferen. Alleen de zevende rol heeft hen voor enorme raadsels geplaatst. Na talloze uren studie weten ze wél dat deze rol hun de weg zal wijzen naar een tot nu toe verborgen schat in Ethiopië. Maar op een avond slaat het noodlot toe: Duraid wordt vermoord en de daders nemen de zevende rol mee... Net als Vallei der Koningen is Het Koningsgraf een fascinerende combinatie van een hedendaagse avonturenroman en een prehistorische speurtocht. De rijke geschiedenis van Egypte, de jacht van een vrouw op de moordenaar van haar man en het oplossen van een ingewikkelde puzzel maken van Het Koningsgraf een onvergetelijke leeservaring.

Review:
In dit (zelfstandig te lezen) vervolg op ‘River God’ zit voldoende actie en spanning om je gedurende vele uren bezig te houden. Ik had dit boek als audioboek en het verhaal nam meer dan 27 uur in beslag.

De actie gaat snel van start in Egypte verhuist naar Engeland om in Ethiopië terecht te komen. Er zijn zeer geloofwaardige en boeiende personages, goed en eervol of helemaal slecht.
Het boek grijpt wel terug naar de voorganger, maar het is niet echt nodig om die eerst gelezen te hebben. Alles wordt goed uitgelegd.

Wat mij een beetje tegen stond in het verhaal, is dat de auteur het nodig vond om zich zelf een paar keer in het verhaal op te nemen. Iets wat schijnbaar een poosje in de mode is geweest.

4.5 sterren.

Meer
De elfde plaag4
Vallei der Koningen1
Magiër3

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/het-koningsgraf/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }