Het kleed van Edessa

Het kleed van Edessa
Title: Het kleed van Edessa
Auteur:
Genre:
Series Number: 1
ISBN: 1230000987226
ISBN13: 1230000987226
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.33
Format: ebook
Wigbold is een horige jongeling en wordt de nieuwe knecht van Fritsman de smid. Wigbold is nieuwsgierig, geen goede eigenschap voor een horige. Hij krijgt grote problemen en alleen door toeval ontloopt hij een afschuwelijke doodstraf. Het lot brengt hem in het samengestelde leger van Godfried van Bouillon, dat in het jaar 1095 ter kruisvaart trekt. Hij bezit de belangrijke vaardigheden van een smid die hard nodig zijn in een groot, maar slecht bewapend leger. Door de vraag naar zijn vaardigheden krijgt hij aanzien en spreekt hij met stoutmoedige en gelouterde ridders. Het maakt hem echter ook getuige van een misdaad tijdens het eerste gevecht met de Seldjoeken. Hij weet te ontkomen aan de machtige samenzweerders door in de bergen te vluchten. Daar wordt hij gevangengenomen door een geheimzinnig volk van waarnemers en denkers. Het is een oervolk dat de vallei al bewoonde ver voor de dagen van de Hettieten. Er ontstaat vertrouwen, men waardeert de leergierigheid van de jonge smid en hij wordt voorbereid op een bijzondere missie.

Een jongeman, Wigbold, is horige en wordt de nieuwe leerling van de smid. Hij is nieuwsgierig en dat brengt hem in de problemen. Hij ontloopt de doodstraf en het lot brengt hem in het Kruisleger van Godfried van Bouillion. Omdat hij veel vaardigheden als smid heeft, wordt hij steeds meer gezien in het kruisleger.

Wigbold raakt verwikkeld in allerlei gebeurtenissen en belandt uiteindelijk bij een volk dat hem voorbereidt op een bijzondere missie.

Meer
De bevrijding van Diogenes
De Vierde Schijf2
Het Vierde Alternatief3

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/het-kleed-van-edessa/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }