Het holst van de nacht

Het holst van de nacht
Title: Het holst van de nacht
Originele titel: The Dead of Night
Auteur:
Serie:
Series Number: 2
Categorie:
ISBN: 9789025731366
ISBN13: 9789025731366
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.11
Format: Paperback
Een aantal jongeren gaat een paar dagen kamperen in de wildernis. Als ze terugkomen is hun wereld dramatisch veranderd. Hun land is bezet door een vreemde mogendheid, hun ouders zijn gevangengenomen en zelf zijn ze van onbezorgde kampeerders tot een heuse guerillagroep gebombardeerd. In het zelfstandig te lezen tweede deel duurt de nachtmerrie voort. De groep heeft aan den lijve ondervonden dat oorlog geen spelletje is. Moeten ze doorgaan met de vijand bestoken of moeten ze zich verder schuilhouden? En wie kunnen ze vertrouwen? De strijd om hun toekomst weer in eigen handen te krijgen is nog niet gewonnen.

Het meeslepende tweede deel in de ‘Morgen’ serie van John Marsden. De jongeren moeten veel te snel opgroeien terwijl zij strijden tegen de bezetters. In plaats van het rondhangen bij het winkelcentrum, naar films gaan en huiswerk maken zoals ‘normale’ tieners doen, blazen zij dingen op.
De hoofdrolspeelster is geen superheld, maar gewoon iemand die heel slim, dapper en vindingrijk genoeg is om te beseffen wat er moet gebeuren, en dat doen ook doet. Zij is ook niet een persoon die iets doet om aardig gevonden te worden.

Alle personages zijn goed uitgewerkt, met ieder hun eigen vaardigheden en gebreken, en zijn realistisch neergezet.

Een goed tweede deel in deze serie van 7.

Meer
Wachten op het donker6
Het uur van de wraak5
Een andre kant van vrijheid7
While I Live1

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/het-holst-van-de-nacht/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }