Het Helse Paradijs

Het Helse Paradijs
Title: Het Helse Paradijs
Auteur:
Series Number: 2
Categorie:
ISBN: 9789060696668
ISBN13: 9789060696668
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.20
Format: Hardcover
Vanuit het Badense Rijk wordt opnieuw een expeditie uitgezonden om Thule te veroveren. Ditmaal sturen ze vijf oorlogsschepen met duizend militairen aan boord. In Thule heeft men zich na de vorige aanval van de Badeners goed voorbereid op een mogelijke invasie. De Badeners zetten hun zwaar bewapende militairen aan land en bezetten een stad. Als hun schepen door een storm ernstig beschadigd worden, besluiten ze te voet dwars door het land naar de hoofdstad te trekken. Het wordt een tocht vol ontberingen. Zou het hun deze keer lukken om Thule te veroveren?

Een mooi verhaal, dat in mijn ogen beter was dan het voorgaande. Meestal is het zou dat een tweede boek in een trilogie (wat) minder is, maar dat is in dit geval zeker niet zo.

Het mooie van dit boek is dat het nu eens niet van de kant van de ‘goede’ wordt bekeken, maar vanuit de ‘slechteriken’. Het verhaal speelt zo’n 3 jaar na het vorige deel ‘Kinderen van moeder Aarde‘.
We volgen een jonge Badense geleerde, die opdracht krijgt om als onderhandelaar op te treden maar krijgt steeds te horen dat zijn mensen het land moeten verlaten, dat Thule voor de Thulenaren is. De Badeners vertrekken echter niet maar bezetten een van de havensteden.

Doordat dit boek vanuit het oogpunt van de Badeners is geschreven, zien we Thule vanuit hún perspectief, en begrijp je hun motieven ook beter. Hun eigen land wordt steeds meer een woestijn, en hier ligt dan een groen land dat zij willen veroveren. Samen met Moeder Aarde gaan de Thulenaren hen echter te lijf. Het is voor de Badeners niet te begrijpen hoe goed mens en natuur kunnen samenwerken.

Aanrader

Meer
Geef me de ruimte!1
Kinderen van Moeder Aarde1
Het Gulden Vlies van Thule3

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/het-helse-paradijs-de-toekomsttrilogie-2/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }