Het Examen

Het examen
Title: Het examen
Originele titel: Graduation Day
Genre:
Serie:
Series Number: 3
ISBN: 9789045207261
ISBN13: 9789045207261
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.83
Format: ebook
De klok tikt door... Malencia Vale wil een einde maken aan het wrede systeem en de vuile spelletjes van de Test. De toekomst van het Verenigde Gemenebest hangt aan een zijden draadje. Het land staat aan de vooravond van een burgeroorlog waarin de rebellen het opnemen tegen de wrede een doortrapte leiders van het kamp. Cia, getalenteerd student aan de universiteit, weet té veel, in ieder geval van de schokkende waarheid achter de Test. Maar ze kan het niet alleen. Dit is haar kans om recht te doen, in praktijk de brengen waarvoor ze heeft getraind. Maar wie zal haar volgen? Op de campus waar achter elke hoek gevaren en leugens schuilen, moet Cia de levens van de mensen van wie ze houdt riskeren en gokken op de loyaliteit van haar klasgenoten. Klasgenoten die stuk voor stuk bewezen hebben dat ze niet te vertrouwen zijn...

Teleurstellend einde van de serie. En het begon allemaal best veel belovend. De eerste twee boeken waren okay. Vol met actie. Deze… niet zo heel erg.

Cia is een typische Mary Sue. Zij heeft een grondige kennis van alles, hoeft nooit iets te vragen of boeken te raadplegen. Ook is ze schijnbaar de enigste betrouwbare persoon in het verhaal. Zodanig dat zelfs de president haar vraagt om iets te doen dat een oorlog kan voorkomen. Ik vraag me af hoe groot de universiteits-tas is die zij heeft gekregen, want er zit zoveel in dat die minstens een ton zou moeten wegen.

Cia mag stage gaan lopen bij de president en krijgt van haar een opdracht. Het elimineren van de mensen die betrokken zijn geweest bij de ‘Test’. ja, dat lijkt me een logisch iets. Een kind van 15/16 jaar die je een levensgevaarlijke opdracht geeft, terwijl de president waarschijnlijk genoeg andere opties heeft. Aan het einde verteld Dr. Barness Cia dat het een grote test was, en dat zij, om te slagen, hem moet doden.

Had meerdere malen de neiging het boek maar aan de kant te gooien, maar daar kunnen e-readers niet zo goed tegen. Heb het dan toch maar uitgelezen.

Verder ga ik hier geen woorden meer aan vuil maken

Meer
De Test1
De Studie2

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/het-examen/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }