Het einde van de magiër

Het einde van de magiër
Title: Het einde van de magiër
Originele titel: Magician's end
Genre:
Serie:
Series Number: 30
Sub Serie-naam: De saga van de Chaosoorlog
Sub Serie #: 3
ISBN: 9789024567416
ISBN13: 9789024567416
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.30
Format: ebook
Het Einde van de Magiër, deel drie van De Saga van de Chaosoorlog, beëindigt de trilogie waarmee Raymond E. Feist de magistrale cyclus over de werelden Midkemia en Kelewan zal besluiten nadat hij in 1982 met het onvolprezen Magiër de wereld veroverde. Nadat hij zijn geliefde prinses Stephané veilig uit Roldem heeft weggehaald moet Hal, nu hertog van Schreiborg, zich richten op de verdediging van het oude rijk, zodat er een koning kan worden gekroond door de Raad der Heren in plaats van door het recht van de sterkste. Maar de grootste dreiging ligt misschien wel buiten de macht van mensen. Ergens in de Grijze Torens komt iets naar buiten wat niet van deze wereld is. Zal het lot van de Zwarte Magiër worden bezegeld? Zullen de profetieën bewaarheid worden? Dit boek, het slotdeel van de magistrale cyclus over de werelden Midkemia en Kelewan, geeft op alle vragen antwoord...

En nu bevinden we ons aan het einde van een reis. Een reis die ons door Midkemia en andere landen (en zelfs realiteiten) heeft geleidt. Een reis die begon met Magiër en een jongen die maar geen leermeester kon vinden, maar door de hofmagiër onder zijn hoede wordt genomen, en later uitgroeit tot de grootste magiër.

Ondanks een kleine verstoring ongeveer half weg de serie, heeft de schrijver zich weer herpakt tegen het einde van de serie en met een goed einde van het boek.

Ik was blij met de herintroductie van de, al lang geleden, overleden vrienden van Puc en anderen, maar ze hadden gelukkig geen deel van aan het einde van het boek.

Het is jammer dat ik deze serie boeken pas nu ontdekt heb, nu dat het laatste boek al weer geruime tijd geleden is geschreven. Ik zal deze wereld gaan missen. Misschien niet alle personages, want ik begon toch wel een beetje een hekel te krijgen aan sommige van hen. Van andere vind ik het dan weer wel jammer dat ze er niet meer zijn, want hoe vaak je een boek ook herlees, nooit zal je meer de verwondering van het voor het eerste keer lezen meer krijgen.

Hoewel ik dit laatste boek in een paar dagen heb gelezen, leek het wel veel langer te zijn geweest. Waarom dit zoveel langer leek, zal waarschijnlijk komen doordat een aantal dingen in het verhaal mij gewoon niets deden, maar ook, en dat is zeker heel belangrijk, er waren andere dingen te doen, en van te genieten.

Bij sommige boeken en series stel ik het lezen van het laatste hoofdstuk altijd even uit, om maar lekker te genieten, maar op de een of andere manier ging dat bij dit boek niet zo. Misschien omdat ik het zo langzamerhand zat was, of was overvoerd met de reeks, ik weet het niet. Een herlezen over een paar jaar zal dat moeten uitwijzen.

Begon een beetje moe te worden van Puc, Miranda, Magnus en een paar anderen. De delen zonder Puc waren in mijn ogen veel beter.

Een waardevol einde van een serie, zeker het laatste hoofdstuk, maar niet het epische einde die je zou mogen verwachten van een serie die bijna 30(!) jaar heeft gelopen. Geen moeilijk of verrassende plot.

Op naar een waardige opvolger van de serie. Heeft Feist nog andere boeken buiten Midkemia?

Meer
Elfensprook / Een boosaardig sprookje
De houtjongen0.2
Een kroon in gevaar29

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/het-einde-van-de-magier-de-saga-van-de-chaosoorlog-3/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }