Het Derde Koninkrijk

Het Derde Koninkrijk
Title: Het Derde Koninkrijk
Originele titel: The Third Kingdom
Genre:
Series Number: 2
ISBN: 9789024562015
ISBN13: 9789024561988
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.85
Format: ebook
HET VERVOLG OP DE WETTEN VAN DE MAGIE! DE TERUGKEER VAN RICHARD EN KAHLANMet zijn magistrale epos De Wetten van de Magie wist Terry Goodkind wereldwijd miljoenen lezers aan zich te binden. Niet in de laatste plaats vanwege de innemende avonturier Richard Rahl en zijn geliefde Kahlan Amnell. Met De Omen Machine kwam eindelijk het langverwachte vervolg op de boeken van De Wetten van de Magie. Dit boek, Het Derde Koninkrijk, is deel twee in die reeks.Richard heeft de bloeddorstige Jit gedood en Kahlan uit haar klauwen gered, maar beiden zijn getroffen door de doodsaanraking van de Haagvrouw. Bovendien staan hun in het Duistere Land nieuwe gevaren te wachten. Beroofd van zijn kracht als oorlogstovenaar moet Richard het opnemen tegen een samenzwering achter de noordmuur, terwijl zijn vrienden en helpers gevangen zijn genomen door een geduchte vijand. Als hij niet op tijd komt, zal Kahlan sterven...

Een boek met potentie, die het helaas niet helemaal heeft kunnen waarmaken. Het boek gaat direct verder na het ‘De Omen machine’, en onthult meer van het sinister complot dat in een koninkrijk ver in het Noorden wordt gesmeed.

Het boek gebruikt het oude ‘Richard raakt zijn kracht kwijt’ stramien, iets dat in voorgaande delen ook al eens is gebruikt. Het einde was naar mijn idee een beetje te abrupt en te haastig afgerond.

Het aandeel van Kahlan in dit deel was heel weinig. Ook Sammie / Samantha kwam niet echt uit de verf. Veel herhaling, veel herhaling, veel herhaling.

Misschien dat deel 3 weer meer actie gaat bevatten.

Meer
De eerste wet van de magie1
Fantoom10
Oorlogshart4
Stone of Tears2

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/het-derde-koninkrijk/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }