De Boodschappers

De Boodschappers
Title: De Boodschappers
Genre:
Series Number: 1
ISBN: 9781507046807
ISBN13: 9781507046807
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.38
Format: ebook
Het rustige leven van Dairann van Lavór wordt wreed verstoord als soldaten uit het buurland Stradlan uit het niets het kasteel van zijn vader aanvallen. Vlak voor de aanval worden ze gewaarschuwd door een heraut uit Ilnur, een kleiner buurland, die twee belangrijke brieven bij zich draagt: een voor de elfenkoning in het noorden, en een voor de mysterieuze magiër Odmatan in de hoofdstad Ambras. Dairann en Biddulph, zijn beste vriend, bieden aan om het kasteel te verlaten en de brieven veilig te bezorgen. Maar wat ze niet weten, is dat er niet zomaar een oorlog is uitgebroken. De aanvoerder van het Stradlaanse leger gebruikt magie – en schuwt geen enkel middel om ervoor te zorgen dat de brieven hun bestemming nooit zullen bereiken... Een fantasyverhaal voor jongeren en volwassenen met een jong hart.

Geen boek dat je direct van het begin al pakt. Zeker de proloog doet weinig. Karakters hebben vrijwel geen diepgang. Vlak voor de twee jongens hun doel bereiken eindigt het eerste boek vrij abrupt. Verder blijft het verhaal vrij tam.

Is dit een ‘Young Adult’ boek. Nee, naar mijn mening past het goed in de leeftijdscategorie van groep 8 van de basisschool, of eventueel de brugklas.

Ik wil wel graag weten wat er nou precies aan de hand is, dus ga ik nu op zoek naar deel 2 van de Kronieken.

Meer
De Magiërs2

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/het-blauwe-kristal-de-boodschappers-de-kronieken-van-alstraldita-1/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }