Het Bestemde Schip

Het bestemde schip
Title: Het bestemde schip
Originele titel: Ship of Destiny
Author:
Serie:
Series Number: 6
Sub-genre: Epic Fantasy
Sub Serie-naam: Levende Schepen
Sub Serie #: 3
ISBN13: 9789029066730
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.20
Format: Paperback
In dit derde en laatste deel van de Boeken van de Levende Schepen slagen Althea Vestrit en Bresker Trell er eindelijk in de Vivacia op te sporen. Het levendde schip vecht inmiddels samen met de piraat Kennit tegen de slavenhalers die de Gedoemde Kusten onveilig maken. In de Wilde Regenlanden is door een aardbeving de draak Tintaglia uit haar ondergrondse gevangenis bevrijd. Als laatste van haar soort begeeft ze zich op een queeste die van groot belang is voor de wereld van de levende schepen...

Een waardig einde van de trilogie, hoewel ik me wel afvraag of het echt afgelopen is. Er is nog zoveel open gebleven voor mij.

Wie was Amber? Al de tijd had ik het gevoel dat er iets mysterious aan haar was. Hoe is het de anderen allemaal vergaan?

Karakters hebben zich nog steeds verder ontwikkeld en personen waar ik in het begin moeite mee had, hebben zich ontwikkeld tot ware helden. Uiteindelijk bleven er niemand over om echt te haten. Zelfs Kenrit of de Sarpat niet. Er zijn piraten, draken, zeeslangen, liefdesverhalen, hartverscheurende verliezen en een adembenemend aantal verbazingwekkende personages.

Het boek was wel wat lang. Een groot aantal pagina’s waren vol met feiten en dingen die al eerder geschreven waren. Een brute verkrachting was iets dat voor mij niet plaats hoeft te vinden in een fantasy werk.

Zoals al eerder gezegd, deze trilogie was vele malen beter dan de ‘Boeken van de Zieners’-serie die hier aan voor af ging.


Dit was de tweede sub-serie in een reeks van 5 in de Elderling serie.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/het-bestemde-schip-de-boeken-van-de-levende-schepen-3/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner