Het Bernini Mysterie

Het Bernini mystere
Title: Het Bernini mystere
Originele titel: Angels & Demons
Auteur:
Series Number: 1
Categorieën: ,
ISBN: 9789024555390
ISBN13: 9789024555390
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.91
Format: Hardcover
Professor Robert Langdon wordt naar CERN ontboden om een mysterieus symbool op de borst van een vermoorde wetenschapper te duiden. Langdon ziet een verband met de Illuminati... de machtigste terreurbeweging die de wereld ooit gekend heeft. Maar die bestaat allang niet meer. Of toch wel? Dan onthullen de Illuminati dat er een tijdbom in het Vaticaan verstopt is. Hun timing is perfect: de kerkleiders zijn bijeen om een nieuwe paus te kiezen en Rome wemelt van de pers. Om de bom te vinden, doet men een beroep op Robert Langdon, wiens unieke kennis van de Illuminati tot het uiterste beproefd zal worden. De race tegen de klok leidt langs verzegelde crypten, gevaarlijke catacomben en verlaten kathedralen. Het spoor dat Langdon probeert te volgen, is vierhonderd jaar oud. Het slingert door Rome, naar een verloren gewaande locatie die de enige hoop op redding van het Vaticaan bevat.

Professor Langdon wordt door de geleerden van CERN gevraagd om een onderzoek te doen naar een vreemd symbool dat is aangetroffen op de borst van een vermoorde wetenschapper. Het lijkt op een symbool van de Illuminati, een beweging die al lang niet meer bestaat… of toch wel?

De leiders van de Katholieke Kerk zijn bijeen in het Vaticaan om een nieuwe paus te kiezen als bekend wordt dat er een bom geplaatst is ergens in het Vaticaan. Deze bom is ontvreemd uit de laboratoria van de CERN uit Zwitserland. De autoriteiten doen een beroep op de professor.

Een spannend verhaal dat ons langs diverse kerken, crypten en andere geheimen in en rond het Vaticaan brengen.

Goed geschreven, goede opbouw en met voldoende spanning.

Meer
De Delta Deceptie
Het verloren symbool3
Inferno4
Oorsprong5

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/het-bernini-mysterie-robert-langdon-1-2/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }