herinneringen van een Rotterdams jongetje

herinneringen van een Rotterdams jongetje
Title: herinneringen van een Rotterdams jongetje
Categorieën: ,
ISBN: 9789463380485
ISBN13: 9789463380485
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 2.00
Format: Hardcover
Jeugdherinneringen komen, vaak zonder onderling verband, als een soort geheugenflitsen uit het duister te voorschijn. Ik heb die van mij gerangschikt en op volgorde geplaatst om ze een verhaal te laten worden. Het verhaal van de twaalf eerste jaren van een Rotterdams jongetje, dat met een kinderlijke verbazing getuige was van het dagelijkse leven tijdens de Duitse bezetting en gedurende enkele jaren daarna. De brand van Rotterdam; de vernielingen in de haven; de honger; de bevrijding van het dorpje De Wijk, waar ik met mijn zusje Lili de eerste zes maanden van 1945 in een bevriend doktersgezin hebben doorgebracht; de terugkeer in Rotterdam eind juni en de eerste films over concentratiekampen hebben mijn latere leven onvermijdelijk beïnvloed.

Review:
Aardig boek, met verhalen van hoe de auteur, de oorlog beziet. Beetje in het idee van een dagboek. 2 Sterren omdat het zich voornamelijk in Rotterdam afspeelt, met herkenbare plekken. Verder geen hoogdravende literatuur.

De auteur (het jongetje) beschrijft dat hij ‘kleppertjes’ kreeg in plaats van echte schoenen, over het feit dat er in de achtertuin van hun woning een bijzondere boom stond, over Russische krijgsgevangenen in het schooltje tegenover zijn huis, en meer.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/herinneringen-van-een-rotterdams-jongetje/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }