Held

Held
Title: Held
Originele titel: Hero
Serie:
Series Number: 3
ISBN: 9789402759006
ISBN13: 9789402759006
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.97
Format: ebook
Wat doe je als iedereen denkt dat je een held bent? Vier jaar nadat de koepel op Perdido Beach verdween heeft het rotsvirus vrij spel, waardoor er nu allerlei monsterachtige mensen met superkrachten rondlopen. De leden van de Rockborn Gang, Dekka, Shade, Cruz, Malik, Armo en Francis, hebben echter nog veel meer aan hun hoofd: wie zijn de Duistere Toeschouwers? En wat is de Vierde Dimensie, waar alleen Francis toegang toe heeft? Ze hebben al eerder laten zien dat ze helden zijn, maar een held heeft geen tijd voor rust. Als de met het virus besmette rots New York bereikt, staat een nieuwe vijand op: Bob Markovic. Hij was altijd al onuitstaanbaar arrogant en immoreel, maar met zijn nieuwe vermogen om dodelijke ziektes te verspreiden kan hij het leven voor iedereen op aarde tot een hel maken. De Rockborn Gang zal een paar zware beslissingen moeten nemen als ze de wereld opnieuw willen redden… Oude vrienden en nieuwe vijanden staan op in een laatste strijd om de menselijkheid.

Een nieuwe vijand staat op, Bob Markovic. Samen met zijn dochter Simone wordt hij getroffen door scherven van de rots die boven New York uit elkaar spat. De autoriteiten van de stad laten zich van hun slechtste kant zien en brengen alle getroffen slachtoffers naar een plek buiten de stad waar ze worden neergeschoten. Hij overleeft het echter en zweert wraak te nemen.

Persoonlijk heb ik het idee dat na het eerste boek in deze trilogie het verhaal bergafwaarts ging.  Het deel waarin Astrid uiteindelijk afrekende met Cain was goed, maar was een zijsprong waar naar mijn idee meer uit te halen was. Verder komt zij in het boek niet meer voor.

Vector’s (Bob Markovic) krachten waren interessant (hij kan de dodelijkste ziektes veroorzaken waarbij de slachtoffers wel bleven leven. Ik kon hem echter niet als superschurk zien. Het was mooi om te zien dat Simonne toch nog gevoelens voor haar vader had, ondanks dat hij nu een monster was. Helaas is dit niet verder uitgewerkt.

Goed dat Grant het heeft aangedurfd  om de Gone serie te vervolgen met deze serie, en zelfs het einde zo open liet dat fanfictie schrijvers er hun eigen draai aan kunnen geven. Het idee dat er helemaal geen aliens waren en dat alles maar een simulatie was, kon me niet echt overtuigen. Het lijkt er op dat Grant zich vast heeft geschreven met het verklaren van de rots en daarom deze uitweg heeft gekozen

Meer
Leugens3
Plaag4
Angst5
Licht6

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/held/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }