Heks van vuur en oorlog

Heks van Vuur en Oorlog
Title: Heks van Vuur en Oorlog
Auteur:
Series Number: 1
ISBN: 9789083085012
ISBN13: 9789083085012
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.80
Format: ebook
In een land waar magie verboden is, probeert de zestienjarige Lara met alle macht haar krachten te onderdrukken. Maar dan wordt ze getest op hekserij, en staat haar wereld op zijn kop. Het heksenteken wordt in haar nek getatoeëerd en langzaam maar zeker wordt ze afgesloten van de rest van de wereld. Ze leert haar lotgenoten kennen; David, Noah, Philip en Alex, en samen starten ze een verzet tegen de onderdrukking. Maar net als alles op zijn plek lijkt te vallen, ontdekt Lara een duister familiegeheim. Magie is niet zonder reden verboden, en die reden is dichterbij dan ze denkt…

Na 6 Magische Oorlogen is het bedrijven van magie verboden in het land. Overtreders worden streng gestraft. Als de 16 jarige Lara een test moet ondergaan blijkt dat zij magische krachten heeft. Om iedereen te waarschuwen dat zij een heks is, krijgt zij het heksenteken in haar nek getatoeëerd.
Omdat ze nu een heks blijkt te zijn, mag ze op school niet meer op haar vaste plek zitten, maar moet ze genoegen nemen met een plek achterin de klas. Ook mag ze in de pauzes de school niet verlaten, maar moet ze de tijd doorbrengen in een speciaal lokaal. Lara raakt bevriend met Noah en Alex, de jongen die haar eerder had getest.Samen willen proberen hun krachten toch te gebruiken. Hoewel het verboden is, krijgen ze wat hulp van familieleden.
David, een van de heksen, wordt tijdens een oefening gepakt en gevangen gezet. Hij wordt veroordeelt tot 7 jaar gevangenisstraf. Alex en Lara bezoeken hem, en grijpen de mogelijkheid om hem te laten ontsnappen.

Het boek beschrijft op een realistische wijze de haat van mensen tegen iets wat anders is. De groep Heksenhaters is nog niet echt ontwikkeld. Misschien dat de schrijfster in andere delen dit meer gaat uitdiepen. Er is een goede opbouw van de magie en de manier waarop Lara het leert. Je wordt vanaf het begin gelijk het verhaal ingetrokken. Wat mij minder beviel was hoe snel Lara veranderde van iemand die eigenlijk niets van magie wou weten tot een van de beste heksen van hun groep in een zo korte tijd. Ook miste ik wat meer achtergrond informatie en geschiedenis. Het boek is beschreven in de ‘ik’-vorm, en dat is iets wat mij niet echt aanstaat.

Heks van Vuur en Oorlog is een mooi begin van iets wat een goede serie beloofd te worden.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/heks-van-vuur-en-oorlog/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
@media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }