H@ck De kolonie

H@ck De kolonie
Title: H@ck De kolonie
Author:
Serie:
Series Number: 2
ISBN13: 9789000370962
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.83
Format: Hardcover
Holden en zijn zusje Prissy leven in de nabije toekomst. Vroeger dreigde de aarde ten onder te gaan aan de klimaatverandering die natuurrampen en voedseltekorten veroorzaakte. Inmiddels lijken alle wereldproblemen opgelost, maar er gelden strenge wetten om ervoor te zorgen dat dat ook zo blijft. Toen Holden de regels overtrad, werd hij naar het Cliffton Instituut gestuurd, waar hij steeds meer over de ogenschijnlijk ideale samenleving ontdekte. Uiteindelijk zijn alle puzzelstukjes in elkaar gevallen en is het plaatje compleet. Holden beseft dat de mensheid groot gevaar loopt. Hij moet Prissy en haar hackervrienden zien te stoppen voor het te laat is. Maar kan hij hen overtuigen van zijn gelijk? Prissy weet zeker dat ze de nieuwe leiders gaat ontmaskeren en laat zich dat niet zomaar uit het hoofd praten. Broer en zus denken allebei de waarheid te kennen en komen lijnrecht tegenover elkaar te staan. Wie heeft er gelijk? De gevolgen zullen niet te overzien zijn als ze achter de verkeerde vijand aan gaan...

Het vervolg op h@ck, maar is ook stand alone te lezen.

Een verhaal uit de (nabije) toekomst. Het laat zien wat er kan gebeuren als wij op de zelfde voet doorgaan met het vernietigen van de wereld. De digitale wereld is alom aanwezig, mensen eten er ‘vita’, een aan de persoon aangepaste goedje dat uit voedselprinters komt.

Prissy en twee jonge hackers ziet het gevaar. Zij vertrouwen de nieuwe leiders niet, en breken in bij een zwaar beveiligde computercentrum{{hoe zwaar beveiligd?]] om hen te ontmaskeren.
Holden, de broer van Prissy, probeert haar tegen te houden, want hij is bang dat door de actie van Prissy computers aan de macht komen en over de mensheid gaan regeren.

Goed geschreven met korte hoofdstukken, waardoor je eerder geneigd bent om nog eventjes verder te lezen. In iedere hoofdstuk wisselen we van POV, de ene keer Prissy en dan weer Holden.

Het einde viel me een beetje tegen, maar misschien doet het de doelgroep (Young Adults) wel goed.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/hck-de-kolonie/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner