Harry Potter en de Steen der Wijzen

Harry Potter en de Steen der Wijzen
Title: Harry Potter en de Steen der Wijzen
Originele titel: Harry Potter and the Philosopher's Stone
Auteur:
Series Number: 1
Sub Serie-naam: Harry Potter (NL)
Sub Serie #: 1
Categorie:
ISBN: 9789076174105
ISBN13: 9789076174105
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.48
Format: Hardcover
Harry Potter is een doodgewone, maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn vreselijke oom en tante in een bezemkast onder de trap woont. Op zijn elfde verjaardag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem die zijn hele leven verandert: hij wordt uit het huis van zijn oom en tante gered door een woest figuur op een vliegende motorfiets en hij komt erachter wie zijn overleden ouders waren. Met een speciale trein die vertrekt van Perron 9¾ belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. En ten slotte moet Harry het opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar.

De verhalen van de bekende tovenaarsjongen mogen nu wel genoegzaam bekend zijn. Heb deze verhalen sinds de verschijning vele malen gelezen, vooral in het Engels.

Toen dit boek net uit kwam, werkte ik in de plaatselijke bibliotheek. Ik weigerde toen het boek te gaan lezen (ja, het boek want er was er toen nog maar eentje), maar werd gepusht om het toch maar wel eens te proberen. Dus op vakantie nam ik het mee om de tijd door te komen. En gelukkig maar. Heb het bijna in een ruk uitgelezen.
Wat mij betreft ging het niet zozeer om de magische wereld, maar vooral om het feit dat je je vrienden nodig hebt om iets te bereiken.

Een verhaal over vriendschap, opoffering, maar ook over verwaarlozing.

Meer
Harry Potter: The Prequel0.5
Harry Potter en de halfbloed Prins6
Harry Potter and the Half-Blood Prince6
Harry Potter and the Cursed Child: Parts One and Two8

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/harry-potter-en-de-steen-der-wijzen-harry-potter-1/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }