Gouden Zoon

Gouden Zoon
Title: Gouden Zoon
Auteur:
Serie:
Series Number: 2
ISBN: 978902457099
ISBN13: 9789024570980
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.44
Format: ebook
Als Rode groeide Darrow op in de mijnen diep onder de oppervlakte van Mars, waar hij dag in dag uit zware arbeid verrichtte om de toekomst van de mensheid veilig te stellen. Maar dan ontdekt hij dat de Gemeenschap waarvoor hij zo trouw werkte op leugens is gebouwd. Darrows volk is bedrogen door zijn eigen meesters, de Gouden - en de enige weg naar vrijheid is een revolutie. Daarom offerde Darrow zichzelf op in naam van het grote goed waarvoor Eo, zijn grote liefde en inspiratiebron, haar eigen leven gaf. Hij werd een Gouden, en infiltreerde in hun bevoorrechte rijk om het van binnenuit te kunnen vernietigen. Als een lam tussen de wolven vindt Darrow vriendschap, respect en zelfs liefde op zijn pad - maar hij roept ook de toorn van machtige tegenstanders over zich af. Om een oorlog te voeren én te winnen die het lot van de complete mensheid kan veranderen, moet Darrow het opnemen tegen verraders, zijn honger naar wraak onderdrukken - en moet hij streven naar het laten opbloeien van hoop in plaats van met geweld in opstand te komen. Hoewel hij nog een lange weg vol gevaar en valstrikken te gaan heeft, voelt Darrow zich steeds verplicht Eo's principes van liefde en gerechtigheid voor ogen te houden om zijn volk te bevrijden. Hij moet voor iets hogers leven.

Darrow… Ja… je kan een fout een keer maken of misschien wel twee keer, maar Darrow kan dat dus meerdere malen zonder er wat van te leren. Boek had veel plot-twists, en dat was goed. Ook bleken vrienden soms vijanden te zijn maar uiteindelijk toch weer vrienden. Tot ze je weer verraden.

in dit boek rijst de ster van Darrow tot grote hoogten. Hij wordt door de Aartsgouverneur van Mars gevraagd om zijn leerling te worden. De man die zijn vrouw doodde. Toch aarzelt Darrow niet lang.

Er gebeurde zoveel in dit boek, dat het haast onbegonnen werk is om hier iets over te schrijven. Persoonlijk had ik moeite met het feit dat er zo gemakkelijk gesproken werd over het doden van een paar miljoen mensen voor het goede doel.

Goed geschreven, mooie wereldopbouw en behalve het bovenstaande zijn de personages goed ontwikkeld.

Meer
Rood1
Morgenster3

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/gouden-zoon/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }