Gevangen

Gevangen
Title: Gevangen
Originele titel: Under the dome
Auteur:
Genre:
ISBN: 9789024531257
ISBN13: 9789024531257
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 3.90
Format: Paperback
Van het ene op het andere moment wordt de gemeente Chester's Mill volledig van de buitenwereld afgesneden door een mysterieuze energiekoepel. Iedereen die op dat moment binnen was zit gevangen, iedereen die buiten was kan er niet meer in. Wie of wat in de weg zat, stond of lag wordt met chirurgische precisie doormidden gesneden. Zodra de machtigste en meest corrupte man in de stad beseft dat niemand hem nog kan tegenhouden, vormt hij een microtirannie waarbij Gestapopraktijken verbleken. Degenen die daartegen in verzet komen, proberen uit alle macht de koepel open te krijgen, en de strijd wordt des te prangender als duidelijk wordt dat de lucht in de koepel langzaam maar zeker op raakt.

Mooi verhaal. Zeker een King waardig 🙂

Omdat ik eerst de serie gezien heb die op dit boek is gebaseerd (Under the Dome) was het wel wennen dat het boek heel anders was. Vooral bij sommige karakters had ik een betere ‘band’ dan met anderen.

Verfilmd als ‘Under The Dome‘.

Het verhaal lijkt ook wel wat op  GONE, maar weet niet welke er nou eerder was

Meer
De ontsnapping / De Leerling
De scherpschutter1
De Groene Mijl1-6

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/gevangen/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }