Getuige

Getuige
Title: Getuige
Originele titel: Eldvittnet
Auteur:
Series Number: 3
Categorieën: ,
ISBN: 9789023469056
ISBN13: 9789023469056
ASIN: B00NWMB8YU
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.10
Format: Paperback
Wanneer er een vreselijke moord plaatsvindt in een meisjesinstituut, besluit spiritueel medium Flora haar diensten aan te bieden aan de politie. Maar die zit niet op haar te wachten. Het onderzoek verloopt voorspoedig wanneer blijkt dat een van de meisjes van het instituut is weggelopen in de nacht van de moord. Maar inspecteur Joona Linna blijft staren naar het lichaam van het dode meisje. Zij heeft haar handen voor haar ogen gevouwen, alsof ze verstoppertje speelt. Dan ziet Joona dat er onder de nagel van haar wijsvinger een splinter zit, bloedrood als een robijn. Door deze ontdekking komt het onderzoek in een maalstroom vol gewelddadige en onverwachte wendingen.

Mooi, goed geschreven boek. Zelfstandig te lezen deel uit de Joona Linna serie van Lars Kepler, toch is het aan te raden om eerst de vorige delen te lezen, omdat er wel regelmatig terug gegaan wordt naar voorvallen uit het verleden van Joona Linna. Vooral de delen waarin er naar de eerdere gebeurtenissen wordt verwezen zijn soms wel erg lang.

Korte hoofdstukken dus lekker snel leesbaar. Op een gegeven moment is de zaak al opgelost, maar het boek gaat nog een aantal hoofdstukken door.

Joona Linna is een Zweedse detective die momenteel geschort en vrijgesteld is van actieve dienst, terwijl er een onderzoek naar hem wordt uitgevoerd door Interne Zaken van de politie. Hij wordt als ‘waarnemer’ ingedeeld bij het onderzoek naar gewelddadige moorden op Birgittagården, een tehuis voor meisjes.

De afsluitende hoofdstukken die verder in de achtergrond van Joona Linna duiken, zijn zo donker en dreigend dat het dit boek van mij gelijk 5 sterren krijgt, iets wat niet vaak voorkomt..

Dit was mijn eerste Kepler, maar ik zal zeker de andere boeken van dit schrijversduo proberen te vinden.

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/getuige-joona-linna-3/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }