Gerechtigheid

Gerechtigheid
Title: Gerechtigheid
Originele titel: Luftslottet som sprängdes
Serie:
Series Number: 3
Categorie:
ISBN: 9789056721787
ISBN13: 9789056721787
Book URL: GoodReads.com
Goodreads Rating: 4.22
Format: Paperback
Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tattoos én ze is een computerhacker van wereldklasse. Lisbeth Salander heeft een levensbedreigende aanslag overleefd en wordt in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, evenals de man die verantwoordelijk is voor haar duistere, pijnlijke verleden: Alexander Zalachenko. Salander wordt gezocht voor moord en door de media is ze neergezet als een psychopaat, moordenaar en satanist. Alleen Blomkvist is overtuigd van haar onschuld. Hij ontdekt de relatie tussen de vrouwenhandel, het verleden van Salander en de Zweedse veiligheidsdienst en wil daarover publiceren. Maar wil Salander wel meewerken? Ze vertrouwt niemand en zeker Blomkvist niet, die haar als enige veel te goed kent. Uiteindelijk moet ze voor de rechtbank verschijnen. Zal het recht zegevieren?

Dit is het derde deel van de door Larson geschreven serie boeken, waarvan de auteur had gehoopt dat het minstens 10 delen zou bevatten.

Lisbeth Salander ligt, na een aanslag op haar leven, in het ziekenhuis. De dader van deze aanslag blijkt haar kwaadaardige vader te zijn. Deze man was een Russische spion, die immuniteit had gekregen van de Zweedse regering. Lisbeth blijkt onder andere een schotwond in haar hoofd te hebben.

Er zijn veel verwijzingen naar eerdere gebeurtenissen, dus raad ik aan om dit boek pas te gaan lezen als je de twee eerdere delen hebt gelezen.
Er is voldoende actie, en de nodige avonturen in het bed, al zijn het er beduidend minder dan in de vorige delen.

Een aanrader.

Meer
De vrouw die met vuur speelde2

Permanent link to this article: https://edwinleest.ddns.net/index.php/review/gerechtigheid-millennium-3/

Als affiliate bij BOL.com krijg ik een klein percentage van alle verkopen via links op deze sites.
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner @media print { @page { margin: 5mm !important; } } /* Use the Inter Font */ @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Inter&display=swap'); #printfriendly { font-family: 'Inter', sans-serif !important; }